Een zeldzaam geval van broers die verlamd raken na zonsondergang…. De doktoren weten niet hoe dit kan…

0
1170
De wereld is vol vreemde mysteries die de perceptie van de mensheid verstelt doet staan. Nieuwe theorieën , ervaringen , factoren, verbrijzelen de voorheen aangehouden begrippen , en bewijzen dat er nog veel dingen in deze wereld zijn die aan de kennis van de mensheid ontsnappen . Hier is een merkwaardig geval van broers en zussen uit Pakistan aangeduid als ‘Solar Kids’ , die de artsen hebben verward met hun unieke vermogen – Een geval van normale kinderen, die in vegetatieve toestand belanden , zodra de zon onder gaat !
 
‘Solar Kids’ verwijst naar twee broers en zussen uit Pakistan waarvan hun medische toestand de medische gemeenschap ten schande zet.
 
De twee jongens van negen en dertien jaar oud, zijn normale gezonde en actieve jongens overdag . Maar zodra de zon begint te dalen , zo ook hun energie. Door de schemering , raken de jongens in een vegetatieve toestand waarin zij zich niet kunnen verplaatsen, of zelfs spreken .
Javed Akram , een professor in de geneeskunde aan Pakistan Institute of Medical Sciences bekend dat hij geen idee had over de mysterieuze ziekte die de jonge kinderen hadden .
 
De kosten voor de bloedonderzoeken en de behandeling wordt gedragen door de overheid.
 
De zaak is in de belangstelling onder de medische broederschap in Pakistan . De artsen doen verschillende testen om de verwekker / factor ,die de oorzaak is  van de mysterieuze verlamming van de kinderen te vinden. Bloedmonsters werden genomen van de jongens…. en enkele van de monsters werden verzonden naar het buitenland voor verder onderzoek.
Onderzoekers hebben ook lucht en aarde monsters afgenomen,om te bepalen of de jongens de vreemde symptomen van deze elementen gecontracteerd hebben.
“Mijn zoons krijgen energie van de zon”, zegt de vader, maar de artsen zijn het daarmee niet mee eens.
Mohammed Hashim, de vader van de twee broers is afkomstig uit een dorp in de buurt van Quetta, de hoofdstad van de zuidwestelijke provincie Baluchistan. Hij trouwde met zijn nicht en had zes kinderen in totaal. Twee van de zes kinderen stierven op jonge leeftijd en de andere twee kinderen zijn normaal.
Terwijl Mohammed Hashim denkt dat de zon voedende energie geeft aan zijn twee zonen, hebben de artsen deze claim verworpen. Zij wijzen erop dat de kinderen normaal zijn gedurende de dag, ook al zijn ze in een donkere kamer of tijdens regenbuien (wanneer de wolken de zon verbergt) .
De energieke kinderen hebben al plannen wat ze willen gaan doen inde toekomst, en wachten hun testresultaten af.
De kinderen die op dit moment woonachtig zijn in het ziekenhuis van de staat, zijn vrolijk,en energiek zoals jongens van hun leeftijd horen te zijn. Shoaib Ahmed, de 13-jarige, heeft plannen om leraar te worden, terwijl zijn broer Abdul Rashid een islamitische geleerde wilt zijn.
DELEN