Zijn baas betrapte hem op iets ongewoons tijdens zijn pauze. Toen hij deze foto van hem nam veranderde dit zijn leven

0
1437

Roberto Ríos is een jongen uit Paraguay van 20 jaar die als metselaar werkt. Maar Roberto heeft totaal andere plannen voor de toekomst. Daarom gebruikt hij zijn pauze tijdens het werk om iets te doen wat zijn chef totaal verraste.

c0824c30b05976b0ba1803e60ea4e00b

Toen de baas van Roberto hem tijdens de pauze op kwam zoeken trof hij de jongen aan met een boek. Het bleek dat Roberto de volgende dag een examen had! De jongen had een droom die hij tot alle prijs wilde realiseren: een groots architect worden.

De baas was zo verrast met de houding van Roberto dat hij een foto van hem nam die je hierboven kunt zien en zette hem op de sociale netwerken. Al snel ging het verhaal van deze jongen viral. En dat was niet voor niets!

Paraguay is een van de Zuid-Amerikaanse landen met de laagste opleidingsindices omdat het systeem soms ontoegankelijk is voor jongeren. Roberto moet werken om zijn familie te onderhouden, maar hij laat niet toe dat hem dit verhindert op zijn weg naar zijn droom. En al zijn inspanningen zijn beloond! Toen zijn foto beroemd werd op internet hoorde een Paraguayaan die in de VS woonde zijn geschiedenis en besloot zijn universitaire studie te betalen. Wat een goed nieuws!

Op zijn beurt uit dankbaarheid tegenover deze man beloofde Roberto zich maximaal in te spannen en de hoogste cijfers te behalen. Hij begon zijn studie in 2015 en ik weet zeker dat hij zich aan zijn woord heeft gehouden.

Hier is een video (in het Spaans en Guaraní) met het verhaal van Roberto.

De geschiedenis van deze jongen is om je hoed voor af te nemen. Het maakte niet uit hoe groot de tegenslagen waren, Roberto bleef vechten tegen weer en wind om zijn droom bewaarheid te maken. Het leven is oneerlijk en we hebben niet allemaal dezelfde kansen, maar deze jongen was mans genoeg om een kans te zoeken daar waar het erop leek dat er niets was.

DELEN