Haar ouders namen haar alles af omdat ze een relatie had met een zwarte jongen. Toch zal je een warm gevoel krijgen van haar verhaal

0
1160

“Ik zal nooit het geroep van mijn ouders vergeten toen ik hen een foto liet zien van mijn nieuwe liefje. Ze gilden dat ze ontgoocheld waren en dat ik zo veel beter kon krijgen.” De Amerikaanse Allie Dowdle (18) uit Memphis kreeg de wind van voren toen ze thuis vertelde dat ze een relatie had met een zwarte jongen. Haar vader en moeder namen haar auto, haar telefoon, haar spaargeld en de centen af waarmee ze wilde gaan studeren. Maar het meisje liet zich niet uit het veld slaan.

© Facebook.

Het was het feit dat haar opleiding in gevaar kwam, dat haar ertoe aanzette om geld in te zamelen via het internet, zo schrijft ze zelf op haar GoFundMe-pagina. “Mijn opleiding is altijd heel belangrijk geweest voor me”, vertelt ze. “Zo heb ik afgelopen vakantie al een stage van twee maanden gedaan in het plaatselijke ziekenhuis. Het is intussen een jaar geleden dat ik mijn ouders het nieuws vertelde. Maar het gesprek was al voorbij nog voor het goed en wel begon. Mijn vader zei dat ik Michael niet meer mocht zien. Ik begreep niet dat je zoiets kon zeggen, gewoon om iemands huidkleur.”

Desastreus
Het meisje besloot om haar vriendje – Michael Swift – dan maar in het geheim te blijven ontmoeten. Intussen praatte ze op haar familie in om hen te doen begrijpen hoe belangrijk hij voor haar was. “Ongeveer een maand geleden kwam het uiteindelijk tot een ontmoeting”, zegt ze. “Het resultaat was desastreus. Mijn ouders pakten me alles af, inclusief het geld waarmee ik zou gaan studeren.”

Ze deed zelf een aanvraag voor een beurs en een studielening en ging op zoek naar een job, iets wat niet makkelijk bleek zonder wagen, maar ze bleek nog altijd goed 9.000 euro te kort te komen om het eerste jaar te kunnen starten. En daarom deed ze haar oproep op het internet. En die kreeg veel weerklank: ze verzamelde in drie weken tijd al bijna vier keer zo veel geld als ze nodig heeft: 34.000 euro. En de warme steunende reacties om haar ene hart onder de riem te steken, stroomden binnen.

© Facebook.
Haar vader op zijn beurt ontkent het verhaal in alle talen. “Dat mijn dochter een relatie heeft met een zwarte man draagt mijn voorkeur inderdaad niet weg, omdat gemengde relaties nog altijd een probleem zijn in het zuiden van de Verenigde Staten”, vertelt Bill Dowdle, die een sportwinkel heeft. “Maar ik ben geen racist. En ik heb er niets aan te zeggen aangezien ze 18 jaar is. Waar ik vooral een probleem mee heb, was het feit dat het allemaal in het geheim gebeurde. Ik heb haar alles afgenomen omdat ze verwend is en ze dringend de wereld in moet trekken en volwassen moet worden.”
DELEN