Hij besproeit wattenballen met WD-40 en gebruikt ze op zijn auto – een ongewone manier om geld te besparen.

0
1432

WD-40 is beslist een van die magische menselijke uitvindingen dat meer doet dan de aanwijzigen op het blikje beloven! Het zit waarschijnlijk in elke Amerikaanse gereedschapskist en mensen hebben gebruiksmogelijkheden voor dit smeermiddel gevonden die briljant zijn.

wd40

Hier een paar ideeën om problemen op te lossen zonder weer iets nieuws te hoeven kopen.

Aanmaakblokjes van wattenballen

Een ingenieuze manier om watten als aanmaakmiddel te gebruiken, zelfs in de regen. Verzadig de wattenballen met WD-40. Bij je volgende kampeertrip heb altijd een aanmaakmiddel voorhanden dat minstens 10-15 minuten aanblijft.

Tomatenvlekken verwijderen

Je kan nu iets zorgelozer spaghetti en gehaktballen eten. Sausvlekken op je kleren kan je nu gemakkelijk verwijderen door er WD-40 op te sproeien en de vlek zacht spoelen met warm water.

Afweermiddel voor slakken en naaktslakken

Ook zo’n hekel aan die slakken en naaktslakken die overal vandaan lijken te komen in de tuin. Nu niet meer! Spuit wat WD-40 op de betreffende potten en oppervlakten en het wordt te glad voor de kleine diertjes om zich vast te houden.

Voorkom dat krijtlijnen uitgewist worden

Hebben je kinderen net een meesterwerk gemaakt op de oprit of stoep? Wil je dat het wat langer blijft staan? Besproei het met WD-40 om het krijt waterbestendig te maken en het zal het wat langer volhouden.

Verwijder krijt van de muren

Maar als dezelfde kinderen besloten hebben hun creativiteit op de muren van uw huis uit te leven, haal dan diep adem en beloon hun kunsten dan toch – verwijderen van die vlekken met een beetje WD-40 is makkelijker dan wat dan ook! Sproei er gewoon een klein laagje op en wrijf zachtjes met een lap.

Verwijder vastzittende kauwgom

Een stuk al gekauwd gum onder je schoenzolen of je haar? WD-40 zal je redden. Besproei de gum met WD-40, wacht even en trek de kauwgum er daarna af alsof het nooit gebeurd is.

Maak schoenen waterdicht

Het is helemaal niet nodig extra te betalen voor een speciale spray om je schoenen waterdicht te maken. Kort besproeien met WD-40 en water en sneeuw zullen er zeker afglijden. Bovendien zal WD-40 je ook helpen zoutvlekken te verwijderen.

Stickers verwijderen

Oude autostickers laten zich heel moeilijk verwijderen. Dit geldt ook voor stickers op glas en ramen. Een eenvoudige oplossing is om ze met WD-40 te besproeien, even te wachten en ze eraf te pellen of te schrapen.

Schone golfclubs

Omdat golfclubs zo duur zijn is het verstandig goed voor ze te zorgen! Gebruik WD-40 om ze regelmatig schoon te maken en ze blinkend en nieuw te houden.

Kaarsvet verwijderen

Als je kaarsvet hebt gemorst op je meubels, ga het er dan niet afschrapen. Een makkelijker en veiliger methode die het oppervlak tegen krassen beschermd is door WD-40 te gebruiken. Gewoon sproeien, wachten en afvegen.

Voorkom schimmelaanslag buiten

In hoeken buiten je huis waar water blijft staan en die gevoelig zijn voor schimmel, kijk dan niet verder dan het blik WD-40. Gewoon besproeien als het schoon en droog is en het oppervlak wordt waterafstotend en voorkomt zo schimmel.

Na dit allemaal gelezen te hebben vragen we ons af of “magie” niet een van de ingrediënten in het blikje WD-40 is! En nu je het weet, waarom kijk je niet even rond naar die dingen waar je altijd maar gek van werd! We weten vrij zeker dat het niets is wat een blik WD-40 niet aan kan.

DELEN