Volledig zonder angst benaderd de kleine jongen de uitgehongerde hond. Wanneer hij zien wat hier daadwerkelijk gebeurd, is hij diep geroerd.

0
1277

In de huidige wereld kun je snel het gevoel krijgen dat je nauwelijks iets kunt verbeteren, of dat er zoveel problemen zijn, dat je niet weet waar je moet beginnen. Dit verhaal laat echter zien dat ook het kleinste gebaar een grote invloed kan hebben. Het verhaal begint met een oude man die een wandelingetje maakte door zijn woonplaats.

Al snel ziet hij een kleine jongen die een erg vermagerde hond wat brood te eten geeft. Hij gaat naar de jongen toe en vraagt hem waarom hij zijn brood met deze hond deelt.

Het antwoord van de jongen is lief en onschuldig: “Omdat hij niets heeft. Hij heeft geen huis en geen familie. Als ik de hond niet voer, dan sterft hij”.

De oude man is verbaast: “Maar er zijn toch zo veel straathonden overal. Wat jij doet maakt toch geen groot verschil.” Maar de jongen kijkt liefdevol naar de hond, aait hem over de kop en antwoord: “Voor deze hond maakt het een enorm verschil.

Door dit antwoord is niet alleen de oude man diep geroerd. Ook kleine daden kunnen tot grote dingen leiden. Iedereen kan op zijn eigen manier in het dagelijks leven veel verandering teweeg brengen. Omdat zelfs een klein verschil een verschil is!

DELEN