Fragment Gemist: Kijkers huilen thuis mee om intens trieste aflevering van ‘Vier Handen Op Eén Buik’ We hebben al veel heftige verhalen zien langskomen in ‘Vier Handen Op Eén Buik’,

0
1168

KIJKERS HUILEN THUIS MEE OM INTENS TRIESTE AFLEVERING VAN ‘VIER HANDEN OP EÉN BUIK’

We hebben al veel heftige verhalen zien langskomen in ‘Vier Handen Op Eén Buik’, maar niet eerder was de situatie zo penibel dat een kindje uit huis werd geplaatst.

Alle intensieve begeleiding ten spijt lukte het Michelle en Michael-Angelo toch niet om zelf goed voor hun pasgeboren dochter Mylène te zorgen.

WEL GEPLAND, MAAR NIET ZO HANDIG
Tijdens de zwangerschap van de achttienjarige Michelle waren er al zorgen om de situatie van het stel. Hoewel de baby gepland was, realiseren de aanstaande ouders dat het achteraf toch misschien niet zo handig was om nu voor een kind te kiezen. Niet alleen moeten ze hun huidige kamertje van twaalf vierkante meter verlaten voor de geboorte, ook zijn de twee afhankelijk van de Voedselbank om rond te kunnen komen.

MOEITE MET LIEFDE GEVEN
Als het stel een paar weken voor de bevalling trouwt en een groter huis krijgt, lijkt het tij te keren. Niet veel later wordt Mylène gezond geboren en staan verschillende instanties klaar om het jonge gezin aan alle kanten te begeleiden. Maar als coach Patty Brard op bezoek komt, schrikt ze van de situatie. Mylène blijkt niet goed te groeien en het is duidelijk dat Michelle en Michael-Angelo moeite hebben met de zorg voor hun dochtertje. Ook vindt Michelle – die zelf een hele moeilijke jeugd heeft gehad – het lastig om antwoord te geven op de vraag hoe het met de liefde zit voor Mylène. Niet heel gek, volgens Patty: “Ze heeft zelf zo weinig meegekregen in het leven, hoe kan ze dat dan doorgeven aan een kindje?”

HUILEND OP DE BANK
Uiteindelijk wordt de situatie zo zorgelijk dat de Kinderbescherming besluit om Mylène uit huis te plaatsen. Patty gaat langs bij de ouders om te kijken hoe het met ze gaat en treft een intens aangeslagen Michelle aan. Ook kijkers thuis houden het niet droog bij het zien van zo veel verdriet:

DELEN