Als je zit, doe je dan het ene been over het andere? Zie hier een paar redenen waarom je dat niet moet doen!

0
1915

De meeste vrouwen die op een stoel zitten, slaan de benen over elkaar. Veel mensen zeggen dat het een zeer elegante en sexy houding is, die het toppunt van vrouwelijkheid is. Het over elkaar doen van de benen gaat vaak automatisch en ongemerkt, en soms hebben we niet eens in de gaten dat we op die manier zitten.

Hoewel het wel een comfortabele positie is, kan het een negatieve invloed hebben op onze gezondheid. Kijk maar eens!1. Verlamming van de heupzenuw

Langere tijd met gekruiste benen zitten, kan schade aan de heupzenuw veroorzaken, en in zeldzame gevallen zelfs leiden tot verlamming, dus het is belangrijk om onze zitpositie te veranderen, en beide armen en benen in ieder geval voor even te strekken.

greatist.com

1a2. Hoge bloeddruk

Onderzoek heeft aangetoond dat het met gekruiste benen zitten de bloeddruk in het lichaam verhoogt. Als we onze benen kruisen, ontvangt de thorax meer bloed dan normaal, wat dan in grotere hoeveelheden naar het hart wordt gepompt, waardoor de bloeddruk wordt verhoogd.

feroce.co

1b

3. Problemen met het bekken

Voortdurend in deze positie zitten kan ook leiden tot evenwichtsverlies in het bekkengebied.

feroce.co

1c4. Spataderen en spinaders

Hoewel de belangrijkste oorzaak van spataderen een genetische aanleg is, moet je in gedachten houden dat het kruisen van de benen medeverantwoordelijk is voor de vorming ervan. Als we de benen kruisen wordt de bloedstroom belemmerd, waardoor bloed zich in grotere hoeveelheden in de aderen ophoopt.

feroce.co

1d

DELEN