Beide ouders zijn groter dan 1,80 meter. Maar als ze een baby krijgen, wacht hen deze verrassing.

0
1450

De 23-jarige Jamie Jenkins en haar partner Jakob Lang uit het Australische Sydney verheugen zich op hun eerste baby, maar al in de 12e zwangerschapsweek blijkt uit de echo dat er iets niet klopt. Pijnlijke weken gaan voorbij, waarin het jonge koppel vol hoop hun gezamenlijke toekomst plannen, maar tegelijk niet weten wat er met hun ongeboren dochter aan de hand is.

baby1

Enkele weken voor de geboorte moeten de dokters Jamie met de vreselijke waarheid confronteren dat haar dochter geen longweefsel ontwikkelde en ze raadden aan om de zwangerschap af te breken. “Ik kon haar voelen trappen en we hadden zelfs al een naam gekozen. Het was geen optie voor mij om haar het leven te weigeren” vertelt de moeder.

baby2

Als Helena ter wereld komt, zouden de ouders meteen afscheid moeten nemen. De dokters schatten de overlevingskansen op nihil. Maar ondanks deze omstandigheden werd hun dochter toch sterker en verraste ze steeds weer haar ouders en de artsen. Na zes weken wisten de ouders eindelijk wat er aan de hand was: Helena leed aan een zeer zeldzame vorm van dwerggroei.

baby3

Drie keer kruipt Helena door het oog van de naald, moet meerdere keren geopereerd worden en verblijft de eerste drie levensmaanden in het ziekenhuis. In deze periode leren de ouders hoe ze voor hun dochter moeten zorgen: met veel tijd, voorzorgen en kennis.

baby4

Ondertussen ontdekten de ouders van Helena ook dat ze beiden het gen voor dwerggroei in zich droegen – en dat hoewel ze beiden groter zijn dan 1,80 meter. Ze noemen hun dochter daarom liefdevol Klein Duimpje. Of ze hun gezin nog verder gaan uitbreiden, weten ze nog niet want de kans om terug een kind met dwerggroei op de wereld te zetten is een op drie.

baby5

Om Helena tijdens de vele onderzoeken een beetje op te beuren, verkleden ze haar vaak als een prinses of een fee. Dan bloeit het kleintje helemaal open en schijnt ze te vergeten dat ze in het ziekenhuis is.

baby6

Op hun Facebookpagina publiceren de ouders geregeld updates over de ziekte van hun dochter. “Helena heeft ons in alle opzichten verrast. Ze is echt een klein wonder en we hopen dat ons verhaal andere ouders in dezelfde situatie een beetje kan helpen.”

baby7

Twee keer per maand moet Helena nu nog naar het ziekenhuis, maar haar ouders doen er alles aan om het haar zo goed mogelijk naar haar zin te maken.

DEEL dit mooie verhaal met je vrienden op Facebook!

DELEN