12 Redenen waarom elke vrouw best vaak met haarzelf ‘speelt’

0
1812

Uit onderzoek blijkt dat ± 95 procent van de mannen en ± 80 procent van de vrouwen regelmatig met hunzelf ‘spelen’. Volgens het onderzoek doen mannen één tot meerdere keren per week, vrouwen één tot meerdere keren per maand. Jongens beginnen er doorgaans ook iets vroeger mee dan meisjes. Onderzoek in Nederland bij 14- tot 15-jarigen vond bij jongens een percentage van 68% dat aangaf het te doen, terwijl dit percentage bij meisjes 31% bedroeg. Op latere leeftijd zijn er waarschijnlijk ongeveer evenveel mannen als vrouwen die haast nooit met hunzelf ‘spelen’ of die het frequent doen. Uit onderzoek van de Nederlandse Rutgers Stichting blijkt bijvoorbeeld dat 90 procent van de bi vrouwen en 80 procent van de lesbische vrouwen wel eens met hunzelf ‘spelen’. Een op de vijf bi vrouwen spelen zelfs meerdere keren per week met hunzelf.

Toch denken sommige mensen nog altijd dat spelen met jezelf ongezond is, een afwijking zou zijn of een normale relatie in de weg zou staan. Uit onderzoek blijkt dat bijvoorbeeld zowat 10% van de jongeren er eerder negatief tegenover staat. Terwijl uit een recente enquête van Flair bleek dat nogal wat vrouwen zich schamen daarover: 55 procent praat er nooit over omdat ze het te persoonlijk vindt of zich schaamt. De overige 45 procent maakt er wel eens een opmerking over, maar gaat zelden of nooit in detail.

Nochtans is het niet iets om beschaamd over te zijn, wel integendeel. Het is een normale, prettige en zelfs gezonde praktijk, die zelfs uw relatie kan ten goede komen.

1. Het ontspant, vermindert stress en is goed voor het humeur. Dit heeft onder meer te maken met de verhoogde hormoonproduktie.

2. Het helpt bij het inslapen. Mogelijk zou het ook helpen bij het restless legs syndroom.

3. Het versterkt mogelijk de bekkenbodemspieren. 

4. Het zorgt voor een betere doorbloeding van het lichaam en vooral de onderbuik.

12redenen

5. Het kan mogelijk urineweg- en cervicale infecties helpen voorkomen door het zogenaamde dat optreedt bij als je ‘heet’ wordt. Hierbij trekt de baarmoederhals samen en zet het ‘doosje’ uit, terwijl de wand meer vocht afscheidt. Hierdoor verhoogt de zuurtegraad in de baarmoederhals en de doosje, wat een positief effect heeft op de bacteriële flora, en worden schadelijke bacteriën afgevoerd.

6. Het kan helpen tegen menstruatiepijn. 

7. Het kan na de menopauze helpen tegen droogte en vernauwing, en daardoor irritatie en pijn bij het vrij partij helpen te voorkomen.

8. Het is veilig voor een aandoening, soa. Als door mastrurberen zaad cellen, menstruatiebloed of vocht in contact gebracht wordt met de slijmvliezen van de een naar de ander, dan bestaat er wel een miniem risico op besmetting met een soa.

9. Zolang u geen gevaarlijke attributen gebruikt die de geslachts delen kunnen kwetsen, kan er bij mastrurbatie niets verkeerd lopen. De meeste vrouwen gebruiken een of meerdere vingers en/of een ‘trillend speeltje’.

10. Het hoort bij de ontdekking van het eigen lichaam en wordt zelfs aangeraden om meer vertrouwd te worden met het eigen lichaam. Het heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van de vrij partij en op latere vrij partij ervaringen, zo blijkt uit tal van onderzoeken.

11. Ook binnen een relatie is het heel gewoon. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat de vrouwen die het vaakst doen vrouwen zijn die het meest een ‘wild’ vrij partij leven hebben met een partner. Eerder dan een substituut kan het als een ondersteunende functie van het vrij partij leven beschouwd worden. Het kan een welgekomen aanvulling vormen op een gewoon ‘vrij partij’ leven en/of het kan het vrij partij leven met uw partner verbeteren.

12. Het is leuk en heel ‘plezierig’. Uit een enquête in Vlaanderen blijkt bijvoorbeeld dat zeven op de tien vrouwen altijd klaar komen tijdens het ‘spelen’ met hunzelf, terwijl dat bij een vrij partij met een partner maar vier op de tien is.

DELEN