Met Slechts 3 Ingrediënten Haal Je Zelfs De Meest Hardnekkige Olie- en Vetvlekken Uit Je Kleding!

0
1085

Is er iets mis gegaan bij het vervangen van de olie van je auto? Heb je iets te enthousiast gefrituurd en zit je hele schort onder? Geen nood! Hieronder staat beschreven hoe je hardnekkige olie- en vetvlekken uit je kleding krijgt.

We staan lekker te koken en opeens krijg je een spat vet in je kleding; wat nu? Olie en vet kunnen lelijke vlekken op je kleding achterlaten die soms lastig te verwijderen zijn. Vooral als de olie uitgesmeerd is, wordt het een lastige klus om het er helemaal uit te krijgen.

Veel mensen denken dat hun kleren met olievlekken voorgoed om zeep zijn, maar niets is minder waar! Gelukkig is het mogelijk om zelfs de meest hardnekkige olie- en vetvlekken uit je kleding te krijgen. Alles wat je nodig hebt is afwasmiddel, WD-40, baksoda, een tandenborstel, een stuk karton en wattenstaafjes.

baksoda baking soda

Leg het stuk karton tussen de voor- en achterkant van het shirt zodat je de kant waar geen vlek op zit niet lelijk maakt. Spray WD-40 op de vlek en gebruik een wattenstaafje om het in te wrijven.

kleding vlek shirt

Giet vervolgens wat baksoda over de vlek.

bakpoeder baking soda

Gebruik de tandenborstel om het baksoda in de vlek te wrijven.

vetvlek olievlek kleding vlekken vlekverwijderaar vlekkenverwijderaar

Dit is hoe het eruit moet zien voordat je aan de slag gaat met afwasmiddel.

olievlek kleding vanish

Spuit vervolgens wat afwasmiddel op het geheel.

kleding vlek

Schrob, schrob, schrob!

wasmachine

Gooi het shirt in de wasmachine en het komt er weer zo goed als nieuw uit!

t-shirt wassen kleding wassen wasmachine

Mocht je nog een vlek zien, dan kun je dit proces gerust herhalen. Vergeet deze nuttige tip niet te delen met je vrienden op Facebook zodat we allemaal kunnen genieten van schone en frisse kleding zónder olie- en vetvlekken!

Volg ons op Facebook:
DELEN