Kijk hoe je jouw gezondheid kunt vaststellen op basis van de kleur van je nagels. Je wilt niet weten wat geel betekent!

0
4962

Niet iedereen weet dat vingernagels de conditie van het lichaam laten zien. Als je een verborgen gezondheidsprobleem hebt, dan kunnen vingernagels laten zien dat er iets mis is. Het is een waarschuwing die niet mag worden onderschat. Hoewel ze tussen individuen verschillen in vorm en grootte, hebben gezonde nagels eigenschappen gemeen, zoals hardheid, gladheid en doorschijnendheid.

Als de nagelbasis onvoldoende voedingsstoffen ontvangt, dan gaat de nagel kapot, verbleekt en ziet er slecht uit. Dat is ook een teken dat er iets mis is met onze gezondheid. Hier zijn enkele tips die je in staat stellen om veranderingen te herkennen die gezondheidsproblemen aantonen.


1. De nagels zijn bros

Dit wijst op een droge huid, een tekort aan vitamine B7 (biotine), en ijzer. Ze kunnen ook gespleten zijn door veelvuldig gebruik van nagellak en remover op de nagel. Deze aandoening wordt ook geassocieerd met schimmelinfecties en zelfs met problemen met de schildklier.

3

2. Witte nagels

Als je nagels bijna helemaal wit zijn, en de top heeft een roze of zwarte rand, dan kan dat betekenen dat je leverproblemen hebt.

2

3. Rode of bruine strepen

Dit is een teken dat een aantal bloedvaten beschadigd zijn. Waarschijnlijk is de nagel gebroken of beschadigd geweest. Als de veranderingen langere tijd aanhouden en niet werden veroorzaakt door een wondje, dan kan dat op problemen met je hartkleppen wijzen.

4

4. Blauwe nagels

Dit zijn tekenen van hypoxie, hartfalen, of een zwakke bloedsomloop.

5

5. Witte vlekken

Dit zijn luchtbellen die ontstaan als gevolg van een trauma. Als ze te lang aanhouden, dan kunnen ze het gevolg zijn van een tekort aan ijzer of zink en een algemene verzwakking van het lichaam.

6

6. Gele nagels

Gele nagelverkleuringen treden op door het gebruik van verkeerde verf, het roken van sigaretten of het innemen van stoffen met betacaroteen. Vaak verschijnt er een gele kleur als gevolg van schimmelinfecties, problemen met de schildklier of long- en nierziekten.

7

7. Gestreepte nagels

Het verschijnen ervan wordt gerelateerd aan de veroudering van het lichaam. Het zijn zoiets als rimpels op de nagelplaat. Soms kan het betekenen dat je osteoporose hebt en aandoeningen aan het maag-darmkanaal.

10

8. Zwarte vlekken

Dit is meestal een gevolg van beschadiging, medicatie of het gebruik van chemicaliën. De vlekken moeten tegelijk met het groeien van de nagels weer verdwijnen, maar als dat niet gebeurt, kan het een teken zijn van het ontstaan van een kwaadaardig melanoom.

9

DELEN