Hij heeft zich 60 jaar lang niet gewassen! De reden waarom hij niets om hygiëne geeft gaat het verstand te boven!

0
1560

Persoonlijke hygiëne is erg belangrijk omdat het ontbreken ervan bijdraagt aan het verspreiden van ziekten en in de Middeleeuwen was dat de oorzaak van vele epidemieën. Hoewel iedereen weet dat je jezelf moet wassen, had deze 80-jarige man besloten dat niet te doen en bleef koppig vasthouden aan zijn overtuiging. Amou Haji woont in het dorp Dejgah, dat in het Zuidwesten van Iran ligt.

De man werd bekend als de “vuilste man ter wereld”, omdat hij op de leeftijd van zo’n 20 jaar besloot te stoppen met zichzelf te wassen. Hij bleef koppig aan zijn beslissing vasthouden, en heeft tot aan vandaag geen douche gebruikt en heeft een erg ongewone levensstijl en gebruikt voedsel dat iedereen die hem kent schokt.


the-dirtiest-man-in-the-world-p


Waarom Amou Haji zich nooit meer heeft gewassen? De man vindt dat zichzelf wassen ziektes meebrengt, dus om het lot niet uit te dagen, mijdt hij water als de pest. Hoewel de meeste mensen het niet met deze theorie eens zijn, dient te worden opgemerkt dat Amou, ondanks het vuil dat hem bedekt, een hoge leeftijd heeft bereik. En wat meer is, hij voelt zich er prima bij. Mensen denken dat met de natuur leven ook betekent dat men in goede conditie zal zijn.

Amou Haji zweert dat hij 60 jaar lang niet heeft gebaad, en nog nooit zijn gezicht heeft gewassen.

the-dirtiest-man-in-the-world-7


Volgens Amou vervult alleen al de gedachte aan schoon water hem met afkeer. Maar dat wil niet zeggen dat de man niet dagelijkse voor zichzelf zorgt, want hij verzorgt zijn haar en zijn baard. Gaat hij naar de kapper? Nee, hij heeft een betere manier gevonden om zich van zijn lange haarlokken te ontdoen: hij verbrandt ze boven een vuur.

Om de lengte van het haar bij te werken, maakt hij gebruik van een oude pot. Wat houdt Amou in leven? Wat eet hij?
Lees de volgende pagina als je de moed kunt opbrengen om zijn ongewone dieet te bekijken.

the-dirtiest-man-in-the-world-6

De huid van de man heeft de kleur van aarde. Dat wordt niet alleen veroorzaakt door vuil, maar ook door zijn levensomstandigheden. Amou woont in een gat in de grond. Het beschermt hem gedeeltelijk tegen het weer, en de lokale bewoners noemen het ondubbelzinnig een graf.
Hoewel zijn landgenoten hem hebben voorgesteld om zijn manier van leven te veranderen, blijft hij trouw aan zijn gewoonten en overtuigingen. De man is blij met wat hij ziet in de spiegel en accepteert zichzelf volledig.
the-dirtiest-man-in-the-world-1


Interessant is ook het voedsel van de “vuilste man ter wereld”. Hij eet geen verse producten. In de weilanden en bossen vindt hij dode dieren en eet het rottende vlees net als een gier of hyena. Meestal eet hij stekelvarkens die zijn in het gebied veel voorkomen. Daarnaast drinkt hij overdag tot wel 5 liter water van dubieuze kwaliteit, wat wordt gefiltreerd in oude in blikken waar ooit dieselolie in heeft gezeten, waardoor het een ‘unieke’ smaak heeft.

the-dirtiest-man-in-the-world-4


Ondanks zijn ongewone levensstijl voelt Amou zich gezond. De meeste mensen zouden worden vergiftigd en een bezoek aan het ziekenhuis moeten brengen, maar de oude man is gewend aan deze levensstijl. Het is het vermelden waard dat niet alleen zijn dieet, maar ook zijn verslavingen walgelijk zijn. De man rookt, maar maakt daarvoor geen gebruik van gewone sigaretten, maar van gedroogde dierlijke mest, dus de rook is niet bepaald de gezondste en lekkerste.

Waarschijnlijk zouden maar weinigen met plezier een pijpje uitwerpselen willen proberen? Wat heeft Amou daarover te zeggen? Je kunt daar op de laatste pagina over lezen.

the-dirtiest-man-in-the-world-2

Veel mensen denken dat de levensstijl van de Iraniër niet alleen een kwestie is van een bewuste keuze, maar vooral het resultaat is van een moeilijke jeugd, toen het hem aan liefde ontbrak. Misschien heeft de man zichzelf van de gewone wereld afgewend en zijn behoefte om geliefd, gerespecteerd en gewenst te zijn onderdrukt. Momenteel woont hij in de marge van de samenleving, zonder huis, familie of vrienden. Van tijd tot tijd komen er journalisten langs om een documentaire over hem te maken.

De huid van de Iraniër lijkt op de huid van een olifant.

the-dirtiest-man-in-the-world-3

Voor de meesten van ons zou zo’n leven triest zijn, maar Amou zegt dat hij gelukkig is, en zelfs gelukkiger dan mensen die in luxe leven. De oude man is zijn eigen schip en matroos, en zegt dat hij dicht bij de natuur woont door schoon water te vermijden. Deze manier van leven doet hem gelukkig en voldaan voelen. Iedereen heeft het recht om te leven zoals hij wil, en Amou koos ervoor om te leven in het vuil.
the-dirtiest-man-in-the-world-5

DELEN