Ze lachen de driejarige uit omdat hij deze SOKKEN draagt. Maar kijk wat de moeder op Facebook post!

0
1137

Shona Campbell uit Schotland is een moeder van 3 kinderen. Als ze haar jongste van de kleuterschool ophaalt, hoort ze een commentaar van een andere moeder die haar zo woedend maakt dat ze besluit om het volgende op Facebook te plaatsen:

jongen1

“Aan de moeder van de kleuterschool die haar kind afhaalde: Je hebt wellicht gedacht dat ik het niet gehoord heb, maar dat heb ik zeker wel!!! Als jouw kind over mijn ZOON zei dat die hartjes op zijn sokken droeg, en hem daarvoor uitlachte omdat het meisjeskousen waren, verloor ik mijn geloof in de mensheid een beetje: Je besliste om samen met je kind mijn zoon uit te lachen.

jongen2

Mijn zoon is drie jaar oud, houdt van hartjes, houdt van roze, en houdt ervan om met poppen en poppenwagens te spelen. Maar waar hij nog het meeste van houdt, is om zijn eigen beslissingen te kunnen nemen. Hij heeft in de lade voor deze sokken gekozen en besliste om deze vandaag te dragen.

Waarom moeten we onze kinderen bijbrengen dat bepaalde zaken alleen voor meisjes of voor jongens zijn. Wanneer mijn zoon een jurk wil dragen, mag hij dat! Als hij een grote flashy hoed wil dragen, dan doet hij dat! En als hij sokken met hartjes wil dragen, dan DOET HIJ DAT! Ik voed mijn zoon zo op dat hij mag doen wat hij wil en ik laat niet toe dat mensen zoals jij hem opdragen wat hij wel en niet mag doen.

jongen3

Dit is de perfecte leeftijd waarop onze kinderen hun eigen beslissingen kunnen nemen en mogen uitvinden wie ze zijn en wat ze willen, en niet wat de maatschappij wil. Dit is mijn zoon. Ik hou van hem. Met hartjeskousen en alles wat erbij komt. Ik hoop echt dat jij en anderen die denken dat het oké is om mensen op te delen volgens kledij, speelgoed, enzovoort, inzien dat jullie bekrompen zijn en meer toleranter zouden zijn.

De woede van de drievoudige moeder kreeg veel bijval en steun op de sociale media. Ze hoopt dat haar woorden ertoe bijdragen dat kinderen zich vrij en ongestoord kunnen ontwikkelen – ongeacht hun kledij of wat dan ook.

DELEN