Wat artsen in haar geslachtsdeel vonden, kostte bijna het leven van haar baby

0
1933

Toen de 24-jarige Britse Shannen Roan zwanger werd, was de vreugde meer dan groot – ondanks haar overgewicht wat zowel voor moeder als kind een hoger risico inhoudt. Bij een routine-uitstrijkje van haar vagina treffen de artsen echter streptokokken bacteriën aan. Dit komt wel bij meer vrouwen voor, en is veelal niet problematisch, maar bij Shannen veroorzaakten ze al in de 29ezwangerschapsweek bloedingen en weeën. Gelukkig konden de artsen een miskraam vermijden.

Maar op het ogenblik van de bevalling kreeg Shannen een instorting van de bloedsomloop waardoor haar gezondheidstoestand drastisch achteruitging. Omdat men tijdens een laatste echo geen hartslag meer hoorde, ging men ervan uit dat de baby inmiddels gestorven was door de shock. Men concentreerde zich vanaf dat ogenblik alleen nog maar op het leven van de moeder, die in een coma gevallen was en kunstmatig beademd moest worden.

De artsen voeren een noodkeizersnede uit om het lichaam van de dode baby te verwijderen. Tegelijk bereidden ze de familie voor op de mogelijkheid dat Shannen zou kunnen sterven. Des te groter was de verrassing toen de dokters vaststelden dat de baby nog in leven was! Enkele dagen later ontwaakte Shannen uit de coma en kon ze trots haar baby vasthouden: de kleine George. Op dat moment drong het tot haar door dat ze haar levensstijl drastisch moest veranderen.

Het lot van haar zoon, die de artsen al opgegeven hadden, is haar grootste inspiratie en drijfveer. Met een ijzeren wil vliegen de kilootjes eraf en Shannen is fitter dan ooit tevoren.

Als men de voor en na foto’s bekijkt, is het nauwelijks te geloven dat het hier om dezelfde persoon gaat.

Maar haar stralende glimlach laat er geen twijfel over bestaan dat het wel degelijk dezelfde Shannen is, die vandaag echter nog meer straalt.

De Britse is in totaal wel 45 kg afgevallen en toont haar progressie op Facebook en Instagram. Daar mag ze op veel positieve bijval rekenen – en terecht.

Shannen ruilde de ene passie – het eten – voor een veel betere: het moederschap. Vandaag maakt haar niets gelukkiger dan tijd met haar zoon door te brengen.

DEEL dit happy end met iedereen die je kent!

DELEN