Deze jongen had iets gestolen bij een kledingwinkel, maar dan doet de politie DIT…

0
1376

Volgens bronnen probeerde de jongen die je zometeen in het filmpje ziet iets te stelen in de kledingwinkel Zara, en het lukte hem om langs de bewaking te komen. Maar er was politie in de buurt met een honden brigade en dat had de jongen niet helemaal zien aankomen…
dezeanti

Door dit filmpje en incident zijn er allemaal discussies op internet gaande. Heeft de politie goed gehandeld door een hele hondenbrigade in te schakelen voor een simpele diefstal? Veel mensen vinden het terecht, terwijl de ander juist vind dat dit net ietsjes te ver gaat voor een diefstal in een kledingwinkel…

Wat vind jij? Laat het ons weten door de filmpje te delen en/of op Facebook te reageren.

De Politie Den Haag deelt hierbij graag het bericht over dit incident:

Winkeldief dreigt met steken en gooit met fietsen
Een 24-jarige Hagenaar werd zondag 2 oktober aangehouden voor een winkeldiefstal. Omdat de man had gedreigd iedereen neer te steken, niet meewerkte bij zijn aanhouding en naar zijn broeksriem greep, werd een politiehond gebruikt om hem onder controle te brengen. Een filmpje van de aanhouding circuleert vrijdag 7 oktober op het internet.

Beveiligers van een kledingwinkel aan de Wagenstraat werden er zondag 2 oktober omstreeks 15.30 uur door winkelpersoneel op geattendeerd dat een bezoeker van de winkel kleding onder zijn trui had gestopt. De beveiliger heeft de bewuste klant vervolgens gevraagd mee te lopen naar de ophoudruimte, in afwachting van de komst van de politie. Eenmaal in de ruimte gekomen, werd de verdachte agressief, begon om zich heen te slaan en riep dat hij iedereen neer zou steken. Op enig moment wist hij te ontkomen, met de beveiligers in zijn kielzog.
Een in de omgeving surveillerende hondengeleider hoorde de melding dat de man inmiddels op de Wagenstraat zou lopen en met fietsen naar de beveiligers
hebben gegooid. De agent is op de Wagenstraat uitgestapt en heeft, vanwege de mogelijke gevaarszetting, ook zijn politiehond uit de wagen gehaald.

Toen de verdachte tijdens de aanhouding door een andere surveillance-eenheid naar zijn broeksriem greep, heeft de hondengeleider zijn hond ingezet
om te voorkomen dat de verdachte naar een mogelijk wapen zou kunnen grijpen. De man is uiteindelijk overgebracht naar het politiebureau, waar ambulancepersoneel de bijtwond die hij had, verzorgde. Hij moet zich binnenkort verantwoorden bij het Openbaar Ministerie.

DELEN