30 Jaar Geleden Schreef Queen Geschiedenis Door DIT Te Doen Op Het Podium!

0
1264

Velen die de 45 inmiddels gepasseerd zijn zullen het vast nog wel weten: op deze zomers warme zaterdag, 13 juli 1985, zaten veel muziekliefhebbers voor de buis om het eerste grote live op tv uitgezonden popfestival voor een goed doel te bekijken: Live Aid vanuit Londen, met als ondertitel Feed The World. Het optreden van Queen werd gezien als het beste en meest memorabele van alle optredens op Live Aid. Hij zong nummers als “Bohemian Rhapsody,” “Radio Ga Ga,” “Crazy Little Thing Called Love,” “We Will Rock You,” en natuurlijk “We Are the Champions.” Of hij nu achter de piano zat of over het podium rende, hij wist het publiek altijd enthousiast te krijgen.

Queen optreden podium concert microfoon gitaar

Het geluid van 72,000 zingende en klappende mensen gaf dit optreden zijn iconische status. Het concert was een benefiet voor Ethiopië, waar hongersnood heerste. Het evenement werd in veel landen rechtstreeks uitgezonden en werd daarmee een van de grootste mediaspektakels die de wereld ooit had gezien. De opbrengst van het concert overtrof alle verwachtingen van de organisatoren. Waar gerekend was op 1 miljoen Britse pond werd in 2001 in een televisieprogramma door een van de organisatoren aangegeven dat de opbrengsten waren opgelopen tot meer dan 150 miljoen pond. Dit optreden van Queen is er een die je absoluut een keer gezien moet hebben. Geniet van de historische beelden hieronder… en DEEL dit fantastische optreden met alle Queen fans op Facebook!

DELEN