Deze Man Deed Een Dutje Onder Een Boom In De Savanne, Maar Wat Er Toen Gebeurde Hield Ik Niet Voor Mogelijk…

0
1476

Een vrijwilliger bij de Cheetah Experience in Zuid-Afrika, Dolph C. Volker, zette deze video online om de laten zien dat het wel degelijk mogelijk is om een hechte band te vormen met een groot katachtig roofdier. Hij schrijft, “Veel mensen zien jachtluipaarden alleen maar jagen, rennen, rusten, of hun jongen grootbrengen in documentaires op tv of in dierentuinen. Ik wil mensen graag de persoonlijke kanten van het jachtluipaard laten zien. Ik ben aangenaam verrast door hoe geweldig hun persoonlijkheden kunnen zijn. Jachtluipaarden worden niet beschouwd als ‘sociale’ katachtigen, maar ze vertonen wel degelijk affectie, liefde en aandacht.”

Safari Afrika savanne jachtluipaard

In de onderstaande beelden zien we Volker met een volwassen jachtluipaard genaamd Eden. In slechts een paar dagen wist Volker al een sterke band op te bouwen met deze cheetah. Hij zegt dat ze elkaar “compleet vertrouwen”. In de clip zien we hoe Eden hem behandelt alsof hij een ander jachtluipaard is en het is werkelijk fascinerend om te zien. Hoewel ik deze video erg boeiend vond, moet ik zeggen dat ik mijn hart af en toe vasthield; Eden zou hem op elk moment mee kunnen sleuren of diep kunnen bijten, zonder dat het haar bedoeling is. Volker vertelt dat hij aan haar gespin kan horen of hij in gevaar is. Gelukkig is het allemaal goed afgelopen. Bekijk hieronder de fascinerende opname en DEEL deze ongelooflijke vriendschap tussen mens en dier met al je vrienden op Facebook!

DELEN