Toen de ouders hun zoon in het lijkhuisje gingen identificeren, kregen ze de schok van hun leven. Dat had niemand verwacht.

0
5289

Een Amerikaanse soldaat kwam terug van een opdracht in Korea en landde vervolgens in Los Angeles. Hij belde onmiddellijk zijn ouders op om hen te melden dat hij levend en wel was aangekomen en dat hij naar huis zou komen: “Mama en papa, ik kom naar huis. Maar ik moet jullie wel iets vragen. Ik heb een vriend die ik graag zou willen meebrengen”, zei hij. De ouders antwoorden: “Natuurlijk! We zijn verheugd om hem te leren kennen.”

“Er is wel iets dat jullie moeten weten”, gaat hun zoon verder. “Hij werd tijdens de strijd zwaargewond.” De zoon vertelde zijn ouders dat zijn kameraad een arm en een been verloren had. “Hij heeft nergens om naartoe te gaan en ik zou hem graag helpen”, legt hij zijn ouders verder uit. Dat zagen de ouders echter niet zitten. Ze boden wel aan om een andere oplossing voor zijn vriend te vinden.

Daar was de voormalige soldaat echter niet tevreden mee: “Nee, mama en papa. Ik wil dat hij bij ons komt wonen.” Toen haakte de zoon de hoorn in.

Vanaf dat moment hoorden de ouders niets meer van hun zoon. Een dag later kregen ze een oproep van de politie. Hun zoon was van een gebouw gesprongen en werd dood aangetroffen. De politie ging uit van zelfmoord.

Kapot van verdriet vlogen de ouders naar Los Angeles om het lijk van hun zoon te gaan identificeren. Ze herkennen zijn gezicht, maar dan zien ze iets waar ze geen rekening mee gehouden hadden. Er ontbrak een been en een arm. Het werd de ouders duidelijk dat hun kind aan de telefoon over zichzelf had gesproken.

Dit tragische verhaal draagt een belangrijke moraal in zich. Wie niet “mooi” is in de ogen van onze maatschappij of een handicap heeft, krijgt niet dezelfde behandeling als andere personen. Wie niet aanvaard wordt, loopt het gevaar helemaal buitengesloten te worden. We moeten mensen nemen zoals ze zijn. Dat geldt ook voor jezelf. Zelfliefde is de sleutel voor naastenliefde.

DEEL dit hartverscheurende verhaal met iedereen die je kent!

DELEN