De reden waarom je nooit eieren in de koelkast moet bewaren – iets wat je moet weten.

0
3199
Eén van de beste en meest voedzame voedingsmiddelen is het ei. Het ei staat voor een kracht-bom aan voeding, Het zit vol met eiwitten, vitaminen, en 18 mineralen, en is enorm veelzijdig. Bijna alle eieren zijn geschikt voor consumptie, maar de meest gebruikte zijn de eieren van kippen.
Andere eieren zijn, de eieren van eenden, krielen, ganzen en kwartels, en ze komen in verschillende maten en smaken.
Iedereen houdt wel van eieren voor het ontbijt. Ze bereiden ze op verschillende manieren. Eieren zijn zeer makkelijk te bereiden, en zeer gezond en voedzaam.
 
Vanwege deze redenen, hebben mensen de neiging om grotere hoeveelheden eieren te kopen en ze in de koelkast ,of op kamertemperatuur te bewaren. Echter, de laatste tijd was er een debat in sommige forums, over de vraag of de eieren nou wel of niet in de koelkast bewaard moeten worden. Verschillende mensen hebben verschillende gewoontes en meningen, maar het grootste deel van de mensen die in Noord-Amerika, Australië of Japan wonen, bewaren ze in de koelkast. Het resterende, kleinere deel, bewaard ze buiten de koelkast.
Die mensen die ze niet in de koelkast bewaren lopen het risico de bacterie genaamd salmonella, te krijgen. Volgens de ‘Journal of Food Protection’, in vitro invoeging van salmonella in eieren is meer succesvol in niet-koude eieren, in vergelijking met koude eieren. Maar de ‘National Public Radio’ informeert dat eieren buiten de koelkast moeten worden bewaard. Zoals zij beweren, zijn er in de Verenigde Staten een heleboel beschermingsmaatregelen genomen om salmonella te bestrijden, zoals inspecties, wassen, en het volgen van de eieren van de leverancier naar de winkel. In Europa, wordt het grootste deel van de kippen ingeënt tegen deze bacterie, wat betekent dat er geen werkelijke behoefte is om zich zorgen te maken. Volgens de FDA, zijn vaccins  een vrij efficiënt onderdeel van het programma voor de preventie van Salmonella enteritidis. Een technische expert bij de ‘Food Safety and Inspiration’ dienst van de USDA  Marianne Gravely, suggereert dat de eieren niet langer dan twee uur op kamertemperatuur moeten worden bewaard. Volgens haar kunnen we er niet zeker van zijn of een ei schil pathogeen-vrij is.
Bovendien is één van de slechte dingen, met betrekking tot de bacteriën die voedselvergiftiging veroorzaken, dat ze geen invloed hebben op de smaak, geur, of het uiterlijk van het voedsel. Met andere woorden, niemand kan zien of een kip besmet is met salmonella, of dat de eieren deze bacterie bevatten, ongeacht de plaats waar je de eieren hebt gekocht (de supermarkt, de boerenmarkt, of de achtertuin van je buurman ). Het is aan jou om te beslissen, maar je moet nog steeds weten hoe je het behandeld, voordat je het consumeert. Voorkomen, is beter dan behandelen.
Vergeet dit niet te delen met je vrienden en familie op Facebook, zodat je misschien iemand in nood kunt helpen!
DELEN