Waarschuwing: Zijn ouders vonden hem met zijn hoofd er half afgesneden. Toen ze zagen wat er in zijn telefoon stak, begrepen ze waarom.

0
3518

We zien de hele tijd mensen met hun oortjes in op straat rondwandelen. We hebben onze muziek, video’s en spelletjes altijd bij ons. Maar soms is het beter om al die afleidingen op te bergen en ons te concentreren op waar we mee bezig zijn. Bradley Willoughby, 16, moest op de harde manier leren waarom je onder je motorhelm beter geen oortjes draagt.

oortjes1

De tiener uit Queensland leerde op de boerderij van zijn familie springen met de motor. Maar hij landde slecht en kwam op de grond terecht. Hij verloor de controle en belandde eerst tegen het hek. Zijn buik werd open gereten door de prikkeldraad.

oortjes2

Niet alleen dat – het snoer van zijn oortjes raakte rond zijn nek verstrikt en onthoofde hem bijna. De vader van Bradley kon de oortjes gelukkig losrukken.

oortjes3

Bradley werd met een helikopter naar het Cairns Hospital overgebracht. Niemand had ooit gedacht dat eenvoudige oortjes zoveel schade zouden kunnen aanrichten. Maar binnenin het plastic omhulsel zit metaal dat heel wat schade kan berokkenen.

oortjes4

Sinds het ongeval moest Bradley twee operaties ondergaan. Hij kreeg plaatjes en bouten in zijn been en de andere operatie was om zijn nek te herstellen.

De moeder van Bradley liet weten dat zijn revalidatie maanden zal duren. Ze komen met dit verhaal in de openbaarheid om te waarschuwen voor de gevaren van oortjes.

DEEL deze waarschuwing met iedereen die je kent!

DELEN