Dit lijkt op het eerste zicht een doodgewone vangrail. Maar je zult verbaasd zijn als je het in actie ziet.

0
1363

Een voertuig dat tegen hoge snelheid uit de bocht vliegt, is de nachtmerrie van elke bestuurder. De vangrail moet de auto op de baan houden, maar vaak knal je er gewoon tegenaan, vlieg je er zelfs doorheen of kom je in aanrijding met een ander voertuig. De oplossing voor dit worst case scenario zien we in de onderstaande video.

vang

Met deze constructie heeft de klassieke vangrail helemaal afgedaan. Het is een combinatie van een staal en rollen uit kunststof. Het metaal vangt de klap op terwijl de rollen ervoor zorgen dat de auto terug op de baan wordt geleid.

Het systeem werd ontwikkeld door de Koreaanse fabrikant ETI en bevindt zich momenteel nog in de testfase. Hopelijk duurt het niet lang voor de systeem ook daadwerkelijk in de praktijk gebracht wordt.

DEEL deze uitvinding met je vrienden!

DELEN