Deze Man Heeft Een Hartaanval: Kijk Wat Ze Doen Om Hem Binnen 2 Minuten Te Redden!

0
1339

Aan de ene kant wordt gezegd dat technologie een belemmering is voor onderlinge relaties, maar aan de andere kant kan het ons ook helpen om levens te redden. Neem bijvoorbeeld de nieuwste technische ontwikkeling uit de volgende video: de ambulance-drone. Deze drone is gemaakt door de Duitse ingenieur Alec Momont en kan het verschil betekenen tussen leven en dood, bijvoorbeeld in geval van een hartaanval waarbij snel handelen van cruciaal belang is. Tijdens zijn afstudeeropdracht ontwierp Momont, student aan de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft, in samenwerking met Living Tomorrow een prototype van een ambulance-drone.

drone

Dankzij de drone kan de apparatuur die nodig is om hulp te verlenen na een hartstilstand binnen twee minuten ter plaatse zijn. De drone heeft een gewicht van ongeveer vier kilo en met behulp van GPS weet de drone precies waar hij moet zijn om hulp te bieden. Alec Momont vertelt: “Het is essentieel dat de juiste medische zorg al in de eerste minuten na een incident wordt geleverd. Door sneller ter plekke te zijn, kunnen veel dodelijke slachtoffers worden voorkomen en kan het herstel worden vergemakkelijkt. Dit is zeker van toepassing op hartfalen, verdrinkingen, trauma’s en ademhalingsproblemen. Levensreddende technologieën, zoals een defibrillator, kunnen bovendien zó klein worden ontworpen, dat deze door een drone kunnen worden vervoerd.” Bekijk hieronder de levensreddende drone in actie en laat weten wat jij van deze ingenieuze uitvinding vindt!

DELEN