Onderzoek wijst uit: Mannen zijn in alles beter dan vrouwen…

0
6214

We willen niet vervelend doen, maar: mannen zijn in alles beter dan vrouwen…

Nederlandse mannen zijn beter in rekenen en taal en hebben meer probleemoplossend vermogen dan vrouwen.

mannen

 

Jullie zien het: het staat in de krant. Deze conclusie komt uit onderzoek van het Expertisecentrum Beroepsonderwijs en het Researchcentrum Onderwijs en Arbeidsmarkt. Een onderzoek dat is gemaakt in opdracht van de ministeries van onderwijs, cultuur en wetenschap, sociale zaken en economische zaken.

Lees ook  Dit genadeloos eerlijke bericht over huismoeders kreeg meer dan 640.000 “likes”. Maar het bericht verdient er nog meer

 

Een erg grote dataset werd gebruikt van het Programme for the International Assessment of Adult Competencies van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso). Hier werden de kernvaardigheden van andere landen ook onderzocht. Wij zijn natuurlijk geïnteresseerd in Nederland:

Het blijkt dat mannen dus op rekenvaardigheid en probleemoplossend vermogen beter scoren dan vrouwen. En bij rekenen nog eens met een heel groot verschil. Ook in taal zijn mannen aanmerkelijk beter.

Lees ook  Dit Jurylid Is In Shock Wanneer Hij Ziet Wie Er Staat Te Zingen Op Het Podium… WOW!

Dus ja, vrouwen. We zijn ons ervan bewust dat jullie altijd alles beter denken te lijken weten, maar volgens wetenschappelijk onderzoek hebben wij toch meer recht van spreken. Denk daar de volgende keer maar eens aan als je een discussie voert met je vriendje. Hij heeft waarschijnlijk gelijk!

Deel dit zodat de vrouwen ook op de hoogte zijn 😉

DELEN