Dit Paard Was Gered Van Het Slachthuis, Maar Toen Ze In Zijn Ogen Keek Liepen De Tranen Over Mijn Wangen.

0
1267

Helaas is paardenslachting een zeer winstgevende markt; als het paard niet meer functioneel is eindigt het vaak op iemands bord. Vaak gaan kopers van het slachthuis naar openbare veilingen om “onbruikbare” paarden te kopen om ze vervolgens te laten slachten. Dit moet zo snel mogelijk gestopt worden volgens de organisatie Gentle Giants Draft Horse Rescue. Deze organisatie is het enige wat deze paarden van de dood kan redden. Deze alledaagse helden gaan ook naar dezelfde publieke veilingen, kiezen de paarden uit die gered moeten worden en zorgen ervoor dat ze hoger bieden dan de kopers van het slachthuis.

paard stal

Vaak bieden ze net boven de prijs van vlees; op die manier maakt de rest geen kans. Als ze eenmaal een veilig gewonnen hebben, worden de paarden getransporteerd naar een boerderij waar ze vrij kunnen rennen en spelen in een uitgestrekt groen weiland.

De paarden worden eventueel in quarantaine gehouden gedurende 21 dagen. Gedurende die tijd begint het personeel elk individueel paard te evalueren. Zo komen ze er onder meer achter wat zijn of haar persoonlijkheid is en welke verzorging het dier nodig heeft.

De voldoening die de medewerkers van dit werk krijgen is goed te merken. “Ik heb een glimlach op mijn gezicht sinds de dag dat ik hier werk,” vertelt een van de medewerkers. Als de paarden eenmaal uit quarantaine zijn, worden ze overgeplaatst naar een geschikte plek om verder te leven.

Dit wordt zeer serieus genomen, want je wilt natuurlijk niet dat deze paarden nogmaals in zo’n veiling geplaatst worden.

Maak kennis met de helden hieronder, en vergeet deze video niet te DELEN met al je vrienden die van dieren houden op Facebook!

DELEN