Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is single zijn vanaf nu officieel een handicap.

0
955

De Wereldgezondheidsorganisatie zal zijn definitie van een handicap aanpassen in die zin dat hier nu ook mensen zonder seksuele partner onder vallen. Alleenstaande personen zullen nu beschouwd worden als “onvruchtbaar”, maar dit is helemaal niet beledigend. Het is eerder bedoeld om grotere groepen mensen voor in-vitro in aanmerking te laten komen. Deze nieuwe classificatie staat immers toe dat alleenstaande personen dezelfde behandeling krijgen als koppels. Dit betekent dat mensen zonder partner ook in aanmerking komen voor in-vitro en financiële steun om kunstmatig bevrucht te worden.

who1

Dr. David Adamson van de WHO legt uit dat iedereen het recht heeft om zich voort te planten, of ze nu een partner hebben of niet. Zeker in landen waar overheden financiële steun voorzien voor in-vitro is dit een belangrijke gelijkschakeling.

who2

De nieuwe regels moeten wel nog officieel gemaakt worden en het is nog maar de vraag hoe de verschillende nationale overheden hier op zullen reageren.

Wat vind jij van deze maatregel?

Laat van je horen en DEEL dit bericht met je vrienden!

DELEN