Ze Sneed In Een Ui En Goot Er Azijn Over. Toen Het Uit De Oven Kwam? Dit Ga Ik Proberen!

0
1445

Als je wel eens in de USA bent geweest, dan heb je ze waarschijnlijk wel voorbij zien komen: Blooming Onions! De naam verklapt eigenlijk al wat het is: Een ui in de bloei. Het is een heerlijke knapperige ui uit de oven in de vorm van een prachtige, openstaande bloem die voornamelijk wordt gegeten als snack.

Ui vind ik heerlijk, dus deze snack is absoluut aan mij besteed. De video hieronder laat een soortgelijk recept zien, alleen dan nét iets anders. Wat zij maakt is namelijk geen snack en minder vet dan de ‘Blooming Onion’, maar gelukkig wél net zo lekker en natuurlijk ook in de vorm van een bloem.

ui azijn olijfolie recept snack

Daarnaast wordt dit recept met maar een paar ingrediënten gemaakt. Het is zo simpel dat iedereen het kan maken en dit leuke en originele recept is tevens gezonder dan uienringen. In de video kun je stap voor stap zien hoe ze het maakt. Persoonlijk zou ik wat meer olie en azijn aan de open uien toevoegen voordat ik ze terug in de oven zet — zo worden ze extra smakelijk! Als het gerecht klaar is klappen de uien uit als waterlelies, want het oog wil natuurlijk ook wat.

Dit kleine maar lekkere gerecht is perfect voor bij de barbecue. Wat vind jij van deze lekkernij? Loopt het water je al in de mond bij het zien van dit recept? Laat het weten op Facebook en vergeet dit leuke en originele recept niet te delen zodat nog meer mensen ervan kunnen genieten!

DELEN