Verborgen Camera Legt Iets Vast Dat Moeilijk Te Geloven Is. Ik Ben Nog Steeds Gechoqueerd.

0
1552

In het kleine dorpje Limpopo, Zuid-Afrika, gebeurde er iets ongelooflijks waar we allemaal iets van kunnen leren. Beveiligingscamera’s in het Kruger National Park legden iets compleet onverwachts vast. Dit is het levende bewijs van hoe intelligent olifanten eigenlijk zijn. Ze zijn sociaal, leven in groepen, treuren om hun doden en communiceren op complexe wijze. Bovendien maken de dieren gebruik van bepaalde voorwerpen, bijvoorbeeld stokken om zichzelf te krabben of de vijand op afstand te houden. Daarnaast herkennen ze zichzelf in de spiegel. Behoorlijk fascinerend, toch?

olifant

Een kudde olifanten heeft bovendien een cultureel geheugen. Dat wil zeggen dat bepaalde ervaringen van ouder op kind worden doorgegeven. Het nageslacht van een kudde die altijd door mensen is opgejaagd, blijft dus angstig ook al heeft dit nageslacht de mens zelf nooit ontmoet.

Bekijk hieronder de opname uit het dierenverblijf en let goed op wat de olifant doet. Kun jij geloven hoe geweldig en intelligent deze olifant is? We zouden dit voorbeeld eigenlijk allemaal moeten volgen om de aarde een betere en schonere plek te maken. Onze toekomst hangt af van hoeveel respect wij nog hebben voor onze omgeving. Deze olifant doet in ieder geval een stapje in de goede richting.

DELEN