Het Lijkt Op Een Normale Draaikolk, Maar Blijf Goed Naar Het Midden Kijken…

0
3732

De volgende video die opgenomen is langs de oevers van de Westelijke Dvina rivier in Dviete, Letland, laat een monsterlijke draaikolk zien die alles opzuigt wat op zijn pad komt. De mannen die dit wonderlijke natuurverschijnsel ontdekten stonden langs de oevers te filmen toen ze plotseling de draaikolk zagen verschijnen in het water. Hoe langer ze er naar keken, hoe groter hij werd! Van stukjes ijs tot afval dat in het water is gedumpt, letterlijk alles wordt opgezogen door deze draaikolk. Het is net alsof er een soort ‘stop’ uit het water is getrokken.

draaikolk rivier oever

Hoewel de meeste draaikolken zich vormen als gevolg van snel bewegende stromingen, kun je dit verschijnsel vergelijken met het leeglopen van een bad. De meeste draaikolen zijn niet erg krachtig, maar degene die je nu gaat zien is daar zeker een uitzondering op!

Laten we gewoon zeggen dat je niet wilt dat een van je kostbaarheden in de buurt van komt van deze draaikolk. Wat kan Moeder Natuur toch fascinerend zijn.

Bekijk hieronder de video. Vond je hem net zo fascinerend als wij, vergeet hem dan niet te delen met vrienden op Facebook!

DELEN