Het Lijkt Een Normale Tekening. Maar Toen Ik Zag Wat Het Werkelijk Was? Mijn Mond Viel Open!

0
1356

Op Viralmundo hebben we al heel wat bijzondere kunstwerken voorbij zien komen, maar de manier waarop deze man zijn tekeningen maakt is werkelijk adembenemend. Talent toont zich soms in allerlei bijzondere vormen en zo ook het verhaal van Paul Smith (1921). Deze man slaagt er in om de meest indrukwekkende kunstwerken te maken – niet met een penseel of kwast, maar met een typemachine! Wat dit verhaal nog indrukwekkender maakt, is dat Paul Smith ook nog eens een hersenverlamming heeft, waardoor zijn motoriek zeer ongecontroleerd is.

kunst

Dat hield hem echter niet tegen de meest indrukwekkende kunstwerken te maken, volledig met behulp van zijn typemachine. Hoewel de hoogbejaarde Smith niet in staat was zichzelf aan te kleden of te wassen, ontwikkelde hij op 15-jarige leeftijd een vaardigheid om intens gedetailleerde illustraties te creëren met behulp van een typemachine en zijn rechterwijsvinger. Ik heb zoiets nog nooit eerder gezien en ik heb dan ook onwijs veel respect voor deze man. Ondanks zijn beperking heeft hij een unieke vaardigheid ontwikkeld. Bekijk hieronder hoe Smith te werk gaat. Wauw!

DELEN