Wetenschappers hebben 4 redenen ontdekt die het voor intelligente mensen moeilijker maken om verliefd te worden

0
986

In tegenstelling tot wat het lijkt, is liefde geen simpel gevoel. Het verlangt dat een man zichzelf aan iemand anders blootgeeft, en het dwingt hen om compromissen te sluiten en bemoeilijkt soms het vermogen om logisch na te denken. De ervaring van een romantische liefdesrelatie is de droom van iedereen, maar niet iedereen heeft de moed om zichzelf in die draaikolk van emoties te storten.

Vooral voor intelligente mensen vormt dit het grootste probleem. De interne strijd van hart en geest wordt meestal door de laatste gewonnen, waardoor ze terughoudend zijn om nieuwe sensaties en emoties te volgen. Waarom wint in hun geval de rede? Wetenschappers hebben dit probleem onderzocht en vier belangrijke redenen gevonden waarom intelligente mensen het moeilijk vinden om verliefd te worden.


trouble-with-love-intelligent-men-pReden één: een te intensieve analyse van de situatie. Intelligente mensen houden graag hun omgeving in het oog en analyseren alle factoren die invloed hebben op de ontwikkelingen. Zo’n intensieve analyse geldt niet alleen voor hun eigen gevoelens maar ook voor die van potentiële partners.

trouble-with-love-intelligent-men-5


Hoe meer de kwestie wordt geanalyseerd, hoe meer aspecten de persoon aan het onderwerp ziet. Helaas zorgt zo’n analyse ervoor dat intelligente mensen de wereld van de liefde en euforie vaak als onvoorspelbaar afwijzen. Zij zien de risico’s van liefde en relaties, en vermijden die bij voorbaat.

Nog een reden die het intelligente mensen lastig maakt om verliefd te worden, vind je op de volgende pagina’s. 

trouble-with-love-intelligent-men-2

Reden twee: angst om je emoties te tonen. Alles heeft gevolgen, vooral als het liefde en verwikkelingen met zich meebrengt. Slimme mensen weten dat en beschermen zichzelf tegen pijn, teleurstelling, vernedering of ridiculisering. Ze doen dat vaak door een terughoudende instelling aan te nemen.

trouble-with-love-intelligent-men-6


Iemand je diepste gevoelens, angsten en verlangens tonen, en hen in je intieme wereld toelaten, verhoogt het risico op pijn bij een conflictsituatie. Intelligente mensen voelen zich meer geremd, om te voorkomen dat wat ze laten zien, later weer tegen hen gebruikt kan worden.

trouble-with-love-intelligent-men-9

Reden drie: er wordt vaak gezegd dat verstandige mensen van hun eigen ervaringen en fouten leren. Als die ervaringen slecht en pijnlijk zijn, heeft een intelligent persoon de neiging om geen acties te ondernemen die tot pijn en tranen kunnen leiden.

trouble-with-love-intelligent-men-1


Het overleven van een mislukte relatie of verhouding, maakt iemand terughoudender in hun contacten met potentiële partners, wat vooral zichtbaar is bij slimme mensen. Zich bewust zijn van een mogelijke herhaling van bepaalde scenario’s voorkomt dat ze nieuwe relaties aangaan, alsof ze zijn vergeten dat elk mens anders is en niet iedereen hen pijn wil doen.

trouble-with-love-intelligent-men-4

 

Wetenschappers hebben 4 redenen ontdekt die het voor intelligente mensen moeilijker maken om verliefd te wordenReden vier: gewoonten en het vermogen om feiten koel te analyseren, zorgen er voor dat intelligente mensen vaak de eenzaamheid kiezen. Zij zijn zich bewust hoeveel een relatie van hen vraagt en vermijden die bewust.

trouble-with-love-intelligent-men-8


Intelligente mensen besteden veel tijd aan hun ontwikkeling, zodat ze soms andere prikkels, welke hun persoonlijke plannen negatief zouden kunnen beïnvloeden, uit gemakzucht weigeren. Zodra het besluit is genomen, wordt het moeilijk om weer te veranderen en daarom hebben veel intelligente alleenstaanden ervoor gekozen om op niemand verliefd te worden.

trouble-with-love-intelligent-men-9

DELEN