Papa weet maar niet waarom de baby zo vreselijk huilt, dan doet hij haar sokje uit…..

0
1312
Een baby die voortdurend huilt is nogal wat. Het is eng genoeg om een nieuwe ouder te zijn, dus als je het voortdurende huilen toevoegt, verhoogt dat de stress. Meestal is er een reden voor de tranen en nadat de ouders de stappen doornemen om te achterhalen wat er aan de hand is, is er een goede kans dat er sprake is van gas, honger of vermoeidheid. Na ervaring, leren sommige ouders wat werkt en wat niet werkt, en ze kunnen zelfs hun eigen unieke methoden ontwikkelen om een baby te kalmeren. Vaak word een baby rustig als een vader de baby heen en weer wiegt in zijn armen. En een andere keer, is het heen en weer wippen op één van die stabiliteit ballen het gewenste resultaat.  In ieder geval zijn veel ouders  trots op wat werkt voor hen en hebben de neiging om hun advies met vrienden en familie te delen.
Toen Scott en Jessica Walker werden geconfronteerd met hun eigen huilende baby , namen zij al de gebruikelijke stappen, maar niets leek te werken. Ze probeerden te wiegen, ze deden haar zelfs in een badje met water omdat ze dachten dat ze te warm zou kunnen zijn. Uiteindelijk doen ze haar sokjes uit, en hun vragen werden beantwoord. Terwijl het probleem  klein bleek  te zijn, was het allesbehalve . Een enkele haar was om één van haar tenen gewikkeld. Het zat zo strak, dat het door haar huidje had gesneden, en de bloed circulatie afknelde.
Haar moeder, die een verpleegster was, reageerde snel toen ze haar teen zag. Ze pakte meteen een pincet en ging aan de slag om de haar te verwijderen. Gelukkig lukte dat op tijd..
Bekend als haar -tourniquet, deze situatie komt vrij vaak voor bij baby’s, want een haar wikkelt zich gemakkelijk rond de kleine ledematen van een zuigeling. Een haar kan zich ook rond een teen wikkelen,als het kind beweegt en wiebelt, en steeds strakker gaan zitten, waardoor het de bloedsomloop afknelt. Het is waarschijnlijker dat dit zal gebeuren met een haar van het hoofd, in plaats van een stuk draad. Deze incidenten treden vaak op wanneer een baby of kind slaapt. Als ze onder lakens of dekbedjes liggen, kunnen de losse deken draden de tenen afknellen. Terwijl de meeste baby’s niet onder dekens slapen, is de kans wel groot als ze sokjes dragen.
Scott en Jessica wilden hun verhaal delen, zodat andere ouders ervan op de hoogte zijn, in het geval dat hun kind huilt en ontroostbaar is. Zij dringen de ouders erop aan, om altijd de tenen en vingers te controleren om te zien of dit het geval is. Dus, als het wiegen, en de gebruikelijke methodes niet helpen, verwijder de sokken en controleer die schattige kleine tenen. Dat is veel pijn voor een klein kind en als het onopgemerkt blijft, dan kan dit leiden tot iets ergers.
DELEN