Deze Argentijnse deed mee in een populaire telenovella. Als je haar borsten vandaag ziet, kunnen we alleen maar hopen dat het goed gaat met haar.

0
1044

Heel wat mensen worden op zeker ogenblik in hun leven geconfronteerd met een ernstige ziekte. Het doet ons nadenken over de eindigheid van het bestaan: de onzekerheid, de twijfels en de uiterlijke veranderingen. Dat was ook het geval voor de Argentijnse actrice Lorena Meritano. In 2014 werd er borstkanker bij haar vastgesteld nadat ze zelf een bultje had gevoeld. Een maand eerder hadden de dokters nochtans gezegd dat ze compleet gezond was. Een week geleden besliste de actrice om iets ongelofelijk sterk te doen: ze publiceerde een foto van haar borsten. Ze wil andere vrouwen hiermee wijzen op het belang van medische onderzoeken.

argentijnse-actrice1

“Het leven stelt je soms op de proef, sommige obstakels zijn eenvoudig om te nemen, andere dan weer niet. Deze hindernissen komen altijd bij verrassing. In maart 2014 ging ik naar de dokter voor een jaarlijks routineonderzoek en de dokter verklaarde me gezond. Maar een maand later ontdekte ik een bultje op mijn borst. Ik handelde snel en na enkele biopsies werd ik onmiddellijk geopereerd. In juni liet ik twee tumoren verwijderen en daarna begon de harde periode van de chemo. Alleen mensen die het meegemaakt hebben, weten hoe hard dit is. Je hebt het gevoel dat je telkens weer de dood in de ogen kijkt. Dit gif doodt al het slechte, maar het elimineert ook al het goede. Mensen denken dat je haren verliezen het ergste is, maar diegenen die het hebben meegemaakt, weten dat dit eigenlijk nog het minste is. Tenminste toch voor mij. Als dat achter de rug is, komen de secundaire gevolgen pas aan het licht. Helaas herviel ik in juni 2015 en moest ik opnieuw geopereerd worden. In januari 2016 kreeg ik dan ook nog eens de echtscheiding met mijn man te verwerken. In april moesten mijn borsten helemaal geamputeerd worden. Aan de hand van mijn eigen huid konden ze wel nog nieuwe borsten reconstrueren. Ik leef nu van dag tot dag. Ik zou graag willen wijzen op het belang van geregelde medische onderzoeken. Ik ben maar een normale persoon zoals alle anderen. Ik probeer de hindernissen in het leven met vertrouwen te nemen. En ik heb het gevoel dat ik daarin aan het slagen ben. Met dank aan God.”

DEEL deze belangrijke boodschap!

DELEN