Als haar klasgenootjes het gepeste meisje aansporen om van een rots te springen, kan de 13-jarige het niet meer aan.

0
1410

Tayla is amper 13 jaar en in haar nog zo jonge leven probeerde ze al zelfmoord te plegen. Het meisje is op het nippertje ontsnapt uit een omgeving die zelfs zelfbewuste volwassenen tot wanhoop zou drijven.

De klasgenootjes van Tayla in de Dysart State School in Queensland (Australië) kozen haar als slachtoffer om te pesten. Ze werd bespot, haar zakgeld werd gestolen en ze werd zelfs geslagen. Ze zeiden verschrikkelijke dingen als: “Spring gewoon van een rots – niemand geeft om je. Ga jezelf maar wat snijden met messen, niemand geeft er een moer om.”

pesten1

Van zodra de klasgenootjes het telefoonnummer van het meisje bemachtigen, gaat de marteling gewoon verder per sms. Zij krijgt beledigende berichten en wordt herhaaldelijk aangespoord om zelfmoord te plegen. Tayla durft niet meer naar school te gaan.

pesten2

Als Tayla’s moeder contact opneemt met de directie zetten ze haar tijdens de pauze in een kamer om haar te helpen. “Ik wilde alleen maar buiten spelen. Die kamer was als een gevangenis voor me.”

De directeur van de school laat de moeder weten dat het de eigen schuld van Tayla is dat ze gepest wordt. Ze zou “raar” zijn en dat zou pestgedrag uitlokken, zo oordeelt de schooldirectie.

pesten3

Ze begint tekeningen te maken waar ze zichzelf dood afbeeldt en wil niet meer eten.

pesten4

De ouders laten haar op therapie gaan maar niets helpt. Uit pure wanhoop startte de moeder van Talya een internetpetitie waarin ze om hulp smeekt. “Ik ben ten einde raad. Ik weet niet meer wat te doen. Mijn leven is hel. Meld u alsjeblieft bij de Dysart State School en vraag dat ze eindelijk iets tegen pesten doen. Vraag aan de overheid dat ze op die school komen kijken wat er daar aan de hand is.”

De petitie verspreidde zich als een lopend vuurtje over het internet. Meer dan 10.000 mensen ondertekenden de petitie en eisten hulp van de overheid. Honderden andere kinderen deelden hun ervaringen over pesten.

Maar de wrede kinderen beantwoordden de petitie als echte kwelduivels: met nog meer pesterijen en beledigingen. Voor Talya was het leven een ware nachtmerrie geworden. Slechts enkele weken na de petitie probeerde ze zelfmoord te plegen.

“Ik wilde deze wereld verlaten en nooit meer terugkomen” vertelde ze.

pesten5

Het schoolbestuur wijst elke verantwoordelijkheid af.

“De school heeft niets gedaan om mijn dochter te beschermen” vertelt de moeder. “We hadden nog maar een andere optie en dat was verhuizen. Ik wil mijn dochter niet verliezen. Als we zouden blijven, eindigt dit verhaal zeker met haar dood.”

Op advies van de Dienst Jeugdzorg verhuist Tayla naar een andere stad en gaat bij haar grootouders wonen.

De afstand van deze kwaadaardige omgeving werkt als een wonder. Kayla kan nu terugkijken op haar nare ervaringen op haar vorige school.

pesten6

Hieronder kan je het verhaal van Tayla nog eens helemaal bekijken. We hopen dat Tayla nu eindelijk van pesterijen bespaard blijft en kan opgroeien in een liefdevolle omgeving zoals elk van ons dat verdient.

DEEL dit bericht op Facebook!

DELEN