Moeder is bang dat een keizersnede geen bevalling is,maar dan post ze een foto van haar litteken…..

0
1325
Zoals veel aanstaande moeders, keek Raquel Maldonado uit naar de bevalling en de geboorte van haar baby meisje. Echter, de weken voorafgaand bleken niet te gaan zoals ze had verwacht.
Ze was 32 weken zwanger, en Maldonado kreeg te horen van haar artsen dat haar baby in eenstuitligging lag. Zij en haar man ontdekte dat het illegaal was voor verloskundigen om  baby’s in stuitligging te laten bevallen in Californië. Dit betekende dat ze een keizersnede zou moeten ondergaan om de veiligheid van het kind te waarborgen.
Maldonado was geschokt bij de gedachte van een keizersnede. Ze geloofde dat het proces de moederschap van haar af zou nemen – dat ze niet echt de baby kon baren, dus ze was niet echt een moeder.
Toch wist ze dat ze het moest doen, maar toen ze een foto van haar litteken zag, had Maldonado het schokkende besef over wat het betekende om te bevallen.
Zie haar verbluffende bericht hieronder …
De laatste paar weken in de aanloop naar de geboorte van Alexa’s, was ik bang. Ik was doodsbang voor deze operatie. Ik was bang van dit litteken, en het lange-termijn effecten  op mijn lichaam en geest.
Ik was bang dat ik me inadequaat zou voelen, dat ik haar niet op een natuurlijke wijze had gebaard. Zoveel verschillende angsten blijven hangen, maar zo veel andere mama’s vertelde me dat het goed kwam.
En zo is het. Ik heb niet het gevoel dat ik beroofd ben van een geboorte, en een mindere  ‘badass’ ben. Dit litteken bewijst dat ik inderdaad een #badassmama ben!
Deze operatie was geen gemakkelijke beslissing voor mij. Het pushte me om ervan te leren, mijn ogen te openen, om mijn perfecte verwachtingen te laten gaan. Ik had alles wat ik wilde tijdens de geboorte.
We lagen huid op huid in de OK, en we zagen onze dochter geboren worden (eigenlijk op de video), mijn man knipte de navelstreng, en onze baby was veilig en mooi, en mijn dokter gerespecteerd elke beslissing die we hebben gemaakt.
Ik kon niet trotser zijn op dit litteken. Ik kon niet trotser zijn op mezelf .
En al die malle angsten verdwenen zodra ik besefte dat ik de baby heb gekregen waar ik voor gebeden had, en de geboorte ervaring die ik gehoopt had.
Deel deze inspirerende boodschap aan moeders: Het maakt niet uit hoe je het leven geeft aan je baby, moederschap wordt gedefinieerd door de liefde voor je kind en weinig anders.
DELEN