Ze raakte DEZE alledaagse plant aan. Even later zit ze in het ziekenhuis. Jij kunt de volgende zijn!

0
1466

De meeste van ons hebben al van jongs af aan geleerd dat sommige planten of dieren schadelijk of gevaarlijk kunnen zijn. Helaas is niet iedereen zich bewust over welke planten en dieren gevaarlijk kunnen zijn en waar deze giftige speciën gevonden kunnen worden. Een traumatisch verhaal van het jonge meisje Lauren die een zeer giftige plant aanraakte, moet ons de ogen openen voor giftige planten in onze eigen westerse wereld.

De handen van het arme meisje bliezen op als een ballon nadat ze een fototoxische plant genaamd Heracleum Mantegazzianum had aangeraakt, ook wel bekend als de Berenklauw. Fototoxisch betekent dat het gif van de plant wordt geactiveerd door de UV-straling van de zon. De plant veroorzaakt een onmiddellijke ontsteking en een branderig gevoel op de huid. De plant staat niet goed bekend als een gevaarlijke plant, zodat het meisje nietsvermoedend de Berenklauw aanraakte.

De plant kan gemakkelijk groter dan vier meter worden en lijkt eerder onschuldig. Hij wordt gevonden in het westen van Canada en het oosten van Frankrijk. In de onderstaande video beschrijft Lauren het vreselijke proces van het zwellen van haar kleine handjes nadat ze de giftige plant had aangeraakt.

Ze moest drie dagen in het ziekenhuis blijven en de verplegers moesten haar pijnlijke handen voortdurend verzorgen. Ondanks deze hel toonde ze zich een ontzettend moedig meisje en maakte ze deze video om anderen te waarschuwen.

Bekijk de onderstaande video en DEEL deze belangrijke waarschuwing met iedereen die je kent!

DELEN