Deze jongen komt gehandicapt ter wereld. Daarom wordt hij nu geslagen.

0
1647

Deze Amerikaanse moeder had er genoeg van dat haar zoon Michael elke dag op school gepest werd. Toen de jongen tegen een leraar zei dat het ‘oké’ was wat hem werd aangedaan en dat hij er inmiddels gewend aan was geraakt om het pispaaltje te zijn, breekt het hart van zijn moeder. “Ik werd in de eerste plaats kwaad en hulpeloos, omdat zoiets echt niet in orde is.Pesten is niet goed en je kunt er ook niet aan wennen.”

michael-pesten1

Dan wil ze een punt maken. Ze gaatachter haar computer zitten en schrijft een bijdrage voor Facebook.

“Deze bijdrage wordt waarschijnlijk een beetje langer. Mijn excuses daarvoor. We hebben op de een of andere manier allemaal te maken met kinderen in ons leven. Mijn opgave aan jullie is nu, om het verhaal van mijn zoon te delen. Misschien maakt het een verschil als je zijn achtergrond kent.

Alle kinderen – zelfs de beste – kennen momenten van onzekerheid en zwakte. Hen te laten zien waarom hij (of andere kinderen in het algemeen) anders zijn, is de beste methode. Vaak hoort bij leren ook weten en groei. Vaak hebben we allemaal een herinnering nodig, omdat we allemaal van dergelijke momenten kunnen hebben. Michael werd geboren toen hij nog maar net 26 weken oud was, oftewel 3 maanden te vroeg. Ik ben niet zijn biologische moeder, maar ik ben zijn mama. De eerste 3 maanden van zijn leven bracht hij door met het vechten voor zijn leven. Bloedtransfusies, operaties, infusen… 3 maanden later had zijn moeder hem verlaten. In de loop der tijd heeft hij het een en ander overleefd, late groei en een heleboel gezondheidsproblemen.

Dat alles heeft hij doorstaan om de gezonde sterke jongen te worden die hij nu is. Hij begon pas te praten toen hij 3 jaar oud was. Ook het lopen kwam trager op gang. De eerste tanden kwamen pas toen hij al ruim 1 jaar was. Hij had gewoon op alle fronten een achterstand. Maar hij is lief. Tot op heden is zijn lachen het mooiste geschenk op de wereld. Er is niemand die Michael niet aardig zou vinden. Zelfs niet de jongens die hem vandaag gepest hebben. Hij vergeeft en eerlijk gezegd, vergeet ook veel, omdat er geen spatje slechts in hem schuil gaat. Hij is wat dat betreft mijn voorbeeld, op de momenten dat ik het zelf vaak niet klaar kan spelen om zo sterk te zijn als hij.

Jullie hebben hem vandaag beugel-spast genoemd en jullie hebben gelachen om zijn eetgewoonten. Weten jullie dat hij zichzelf niet onder controle heeft als er regelmatig wat eten uit zijn mond valt? Of hoe slecht zijn hand-oog-coördinatie werkelijk is? Die beugel in zijn mond is maar een van de hindernissen die hij overwint. Die is nodig, zodat zijn onderkaak beter in zijn gezicht groeit, aangezien ook die zich nog niet goed ontwikkeld heeft.

Als zijn onderkaak goed gegroeid is, zal zijn eten ook niet meer zo snel uit zijn mond vallen. Dan kunnen jullie hem niet opnieuw uitlachen, tegen zijn stoel trappen, hem dom en lelijk, beverkop of rattengezicht noemen. Dat zijn alles bij elkaar geen goede omgangsvormen. Je hoeft hem niet aardig te vinden, maar je moet hem wel respecteren. Hij is een strijder en dat alles was maar een klein onderdeel van zijn leven. Deel deze bijdrage en groei er door. En het allerbelangrijkste is: respecteer de mensen om je heen. Je weet nooit, wat ze allemaal mee hebben moeten maken.”

michael-pesten2

Nadat ze dit geplaatst had, ontving ze duizenden commentaren en ‘likes’. Allen ondersteunen haar en de dappere Michael. Hier had ze niet op gerekend en ze is dan ook diep ontroerd door al die warme woorden en ondersteuning

De jongens die Michael gepest hebben, hebben hopelijk ook iets geleerd en tonen vanaf nu meer respect voor hun medemensen in de wereld.

DELEN