Lees het verhaal van Lisa (21) die verliefd is op een man van 92: ‘Ik wil afrekenen met alle vooroordelen’

0
1816

‘Het had je opa kunnen zijn.’ Die opmerking krijgt Lisa  (21) maar wat vaak naar haar hoofd geslingerd als ze vertelt dat de vader van haar pasgeboren zoontje ruim 71 jaar ouder is. Opmerkingen waar ze vandaag voorgoed mee wil afrekenen.

Lisa is eind 18 als ze de dan 88-jarige Cees leert kennen. “We werkten samen en konden het eigenlijk meteen goed met elkaar vinden. Cees is heel open, spontaan én heeft precies dezelfde humor als ik. We hadden dan ook altijd de grootste lol samen. Al zag ik Cees destijds niet als een geliefde, maar meer als een hele goede vriend.”

Smoorverliefd

Dat verandert als Cees en Lisa steeds meer tijd met elkaar doorbrengen. “Op een gegeven moment merkten we allebei dat we toch wel gevoelens voor elkaar begonnen te krijgen: we waren verliefd. Zijn leeftijd heeft daarin voor mij nooit een rol gespeeld. Ik ben op zijn persoonlijkheid gevallen en niet op zijn leeftijd en geld.”

“Leeftijd is maar een getal, dat zegt mij niet zoveel. Ik vind het dan ook heel jammer dat vooral onbekenden mijn geliefde altijd meteen afvallen puur en alleen op z’n leeftijd. Ze hebben geen idee hoe hij eruit ziet, wat een geweldig karakter hij heeft of wat voor een man het in werkelijkheid is. Dat blijft frustrerend.”

Vooroordelen

“Vooral omdat mensen altijd meteen hun woordje klaar hebben als ik ze vertel dat mijn vriend een stuk ouder is. Van ‘wat moet je nou met zo’n oude vent’ tot ‘het had je opa kunnen zijn’ en ‘dan zit je over een paar jaar met zo’n oude man op de bank …’ Ik heb het allemaal al tientallen keren voorbij horen komen.”

DELEN