Deze man is bang om zich te douchen. Toen ik de reden vernam, liepen de koude rillingen over mijn rug.

0
1527

Soms overtreft de realiteit de fictie. Dat is ook het geval met het verhaal van Salvador Alvarenga, een visser uit El Salvador.

Zoals elke week vertrok hij uit vissen, maar ditmaal ging hij niet met zijn gebruikelijke collega, maar met een onervaren jongen van 22.

Die fatale nacht raakte de motor van hun boord beschadigd en dwaalden ze steeds meer af in de oceaan. Dankzij de ervaring van Salvador konden ze overleven en riepen ze via de radio de hulp in van andere vissers. Maar omdat ze geen GPS aan boord hadden, konden ze hun positie niet doorgeven en konden ze dus evenmin gered worden.

visser1

Zonder GPS, motor, eten of drinken zag het er niet bepaald rooskleurig uit voor Salvador en Ezequil. Gedurende zeven dagen aten of dronken ze niets, maar de zevende dag begon Salvador zijn eigen urine te drinken om toch iets binnen te krijgen. Toen ze enkele schildpadden konden vangen hadden ze eindelijk wat proteïnen. Verder aten ze vis en vogels om in leven te blijven.

Zijn compagnon verviel in een diepe depressie. Op een dag stortte hij gewoon voor de ogen van Salvador in. Dat gebeurde nadat ze al twee maanden op zee rond dobberden. Salvador zou nog een jaar lang alleen overleven.

visser2

Er ging een week voorbij voor Salvador zich van het lijk ontdeed. Tijdens deze zeven dagen was hij in een staat van trance en bleef hij gewoon met zijn collega praten. Om niet helemaal gek te worden, besloot hij het lichaam uiteindelijk in het water te dumpen.

Hij probeerde zich tot vier keer toe om het leven te brengen. Hij zou een totaal van 438 dagen op zee doorbrengen.

Toen hij op een dag een eiland zag, dacht hij dat het een luchtspiegeling was. Maar het was inderdaad een van de Marshall Eilanden, meer dan 1.000 km van waar hij oorspronkelijk vertrokken was. Daar kreeg hij meteen medische hulp en vernam men ook zijn ongelofelijke verhaal van meer dan anderhalf jaar op zee.

visser3

De terugkeer naar een normaal leven was ontzettend moeilijk. Hij kon niet slapen met het licht uit en had zodanig bang van water dat hij zich zelfs niet wilde douchen.

visser4

Na de publicatie van zijn boek werd hij door de familie van zijn collega vervolgd omdat ze vermoeden dat hij hun zoon had opgegeten. Salvador ontkende deze beschuldigingen met klem en zei dat hij dankzij de vaardigheid om met zijn handen te vissen en te jagen al die tijd kon overleven.

DEEL dit waargebeurde verhaal met je vrienden!

DELEN