Onderzoekers hebben ontdekt dat intelligente mensen worden gekenmerkt door drie specifieke gebreken. Kijk maar of jij ze ook hebt

0
1411

Iedereen heeft zo zijn gebreken, daar is geen twijfel over mogelijk. Hoewel iedereen graag perfect wil zijn, hoef je niet echt te klagen over enkele van onze mindere eigenschappen, omdat zij het bewijs zijn van de aangeboren intelligentie van de mens. Onderzoekers bestuderen de menselijke intelligentie al vele jaren, in een poging om de aard en het proces van het ontstaan ervan vast te stellen.

Onlangs hebben onderzoekers aan de universiteit van Minnesota ontdekt dat onze mentale vermogens zijn gekoppeld aan gebreken die de persoon karakteriseren. Ze onderscheiden drie belangrijke gedragingen die in het algemeen als negatief worden beschouwd maar bij zeer intelligente mensen gebruikelijk zijn.

defects-smart-people-p


1. Slordigheid

Als je ouders je heel je kindertijd lang hebben berispt vanwege de puinhoop in jouw kamer, kun je hen nu rustig gaan vertellen dat het vermogen om in chaos te werken een gemeenschappelijk kenmerk is van mensen met een bovengemiddelde intelligentie. Wie van chaos houdt, kan zich op specifieke kwesties richten, en inspiratie halen uit wat er om hen heen gebeurt, zonder dat het hun denkproces verstoort.

defects-smart-people-2


Volgens de wetenschappers stimuleert een wanordelijke omgeving bovendien de creatieve activiteiten, helpt het om alternatieve oplossingen voor bestaande problemen te vinden en bevordert het ook het ontstaan van briljante ideeën. Intelligente rotzooimakers zijn dus geen vieze sloddervossen.

Een ander gebrek van intelligente mannen wordt op de volgende pagina beschreven, dus lees vooral verder. 

defects-smart-people-1

2. Nachtelijke activiteiten

Veel mensen denken dat een avondmens zijn een nadeel is, omdat het normale leven zich in het daglicht afspeelt, dus zou lang opblijven het circadiane ritme verstoren. Het blijkt dat dit helemaal niet het geval is. Getalenteerde en slimme mensen voelen zich vaak op hun best in het donker en hun hersenactiviteit is dan op zijn hoogtepunt. Het nachtelijke aura stimuleert bezinning en creativiteit.
Mensen die er een hekel aan hadden om vroeg naar bed te gaan, waren, onder andere, Charles Darwin, Winston Churchill en Elvis Presley.

defects-smart-people-3


En dat is nog niet alles. Ga naar de derde pagina, om nog meer te weten te komen!

night

3. Vloeken

Algemeen werd aangenomen dat mannen met een beperkte woordenschat het meeste vloeken. Tot ieders verbazing bleek dat vloeken geen lagere, maar een potentieel hogere intelligentie aantoonde.
Natuurlijk bedoelen we geen gewone vloeken, en ook niet elk tweede woord vervangen door een vloek, maar gewoon vloeken als de situatie dat rechtvaardigt.

defects-smart-people-6


Wetenschappers onderzochten het verband tussen iemands intelligentie en de omvang van zijn woordenschat en vroegen de respondenten alle vloeken die ze kenden op te schrijven. De drie mensen die de meeste opschreven waren ook de mensen met het hoogste IQ. Respondenten die een groter aantal vulgaire woorden kenden, waren ook beter in staat om openbare toespraken te houden, kozen hun woorden zorgvuldiger en wisten wanneer ze hun mond dicht moesten houden.

defects-smart-people-5

DELEN