Maak kennis met de grootste tiener ter wereld! Kun je je voorstellen hoeveel hij eet?

0
1610

De gemiddelde lengte van een basketbalspeler is ongeveer 2 meter. Dat is veel, vooral voor gemiddelde en korte mensen. De langste man ter wereld is Sultan Kolsen, maar de langste tiener volgt hem op de voet. Op dit moment is hij al 237 cm lang!

De 19-jarige Broc Brown uit Michigan kan binnenkort de langste man ter wereld worden. Hij was op de kleuterschool al 150 cm! Op de middelbare school was hij bijna 220 cm. Zijn lengte is helaas het gevolg van een ziekte.

1


Broc lijdt aan een erfelijke ziekte die het Sotos syndroom wordt genoemd, een mutatie die in de kindertijd overmatige groei veroorzaakt. De jongen heeft ook last van ADHD, een oppositionele gedragsstoornis, en een explosieve persoonlijkheid.

2

Ondanks deze uitdagende aandoeningen is Broc vastbesloten om een normaal leven te leiden. Wat het gevaarlijk maakt, is dat hij volgens deskundigen na zijn jeugd had moeten stoppen met groeien. Maar de 19-jarige blijft groeien!

5

Hij kan geen sportieve carrière hebben omdat hij ernstige pijn in zijn botten heeft, omdat die zo snel zijn gegroeid.

3

Hij moet schoenen dragen die speciaal voor hem zijn gemaakt. In kinderwinkels zijn geen schoenen voor hem beschikbaar.

4

Tot nu toe had hij niet genoeg geld voor een speciaal groot bed, dus dat heeft hij gemaakt van een gewoon bed en een stapel spullen en wat kleren.

6

Gelukkig toont nieuwe onderzoek aan dat Broc niet het risico loopt om voortijdige te sterven, wat voor mensen met reuzengroei wel gebruikelijk is.

9

Bekijk hier de beelden van het dagelijkse leven van Broc:

DELEN