Vrouw is al 300 jaar dood, dan vinden artsen haar baby, die geheimen meenam naar zijn graf.

0
2050
In 1994, ontdekten archeologen perfect behoude kistjes onder een kerk in Hongarije. Twee gemummificeerde lichamen die behoorde toe aan een 38-jarige moeder met de naam Veronica Skripetz en haar één jaar oude zoon, Yohan, die waarschijnlijk overleden zijn aan tuberculose.
Onlangs werden de mummies binnengebracht in  ‘Orange County Global Medical Center’ in Santa Ana, Californië, 6000 mijl van waar ze werden ontdekt.
Tegenwoordig zijn artsen bekwaamd om late autopsies uit te voeren in een poging om vitale informatie uit het graf bloot te leggen. Maar Veronica en Yohan waren niet de enige lichamen die gevonden werden onder de kerk; meer dan 250 mummies werden ontdekt in dezelfde ondergrondse crypte!
Experts zijn zich ervan bewust van het feit dat er geen antibiotica of medicijnen waren 300 jaar geleden, maar dat weerhoudt hun niet om verder te zoeken naar meer antwoorden. Hoe leefden ze? Waarom stierven juist zoveel kinderen in die tijd?
Met behulp van de allereerste virtuele autopsie op mummies, hopen artsen de geheimen die deze moeder en zoon meenamen naar hun graf op te lossen.
De resultaten van de CT-scan wordt onthuld op ‘Bowers’ museum tijdens de “mummies of the World” tentoonstelling.

DELEN