Niet meer dan 3% van de mensen kan in minder dan 5 seconden op deze foto een paard ontdekken. Kun jij het ook?

0
1356

Het waarnemingsvermogen is een bijzonder nuttig zintuig. Hiermee kun je de situatie snel beoordelen, wat er voor zorgt dat je belangrijke kansen niet laat glippen en een voorsprong behoudt. De mogelijkheid om iets snel op te merken kan worden geperfectioneerd, maar we hebben er allemaal wel een zekere aanleg voor.

Of we gevoelig zijn voor details en of we in een bepaalde situatie snel informatie opmerken, kan met allerlei tests en foto’s worden vastgesteld. Natuurlijk is het resultaat geen onbetwistbare indicatie van onze slimheid, maar het laat zien in hoeverre we de mogelijkheid hebben ontwikkeld om het beeld dat we zien te analyseren.


horse-pas


Ik denk dat iedereen wel eens een situatie heeft meegemaakt waarin ze de boter in de koelkast zochten, terwijl die duidelijk zichtbaar op de plank recht voor je lag. Soms hebben onze hersenen niet genoeg tijd om te verwerken wat onze ogen zien, en dan hebben we de indruk dat iets er niet is, terwijl het zich in feite vlak voor onze ogen bevindt. Hieronder laten we je een foto zien die het vermogen meet om iets snel waar te nemen. Maar liefst 97% van de mensen kunnen in de eerste vijf seconden dat ze naar de foto kijken niet zeggen waar het paard zich bevindt. Zul jij er wel in slagen…? Klaar? Af!…

3…

2…

1…

Begin maar met zoeken!

horse1


Heb je een paard gevonden? Zo niet, dan zullen we je een hint geven over waar hij is, maar voel je er alsjeblieft niet slecht bij dat je hem niet hebt gevonden, want het lukt bijna niemand. Vind je het jammer dat je het paard niet kon vinden? Begin met het trainen van je ogen en hersenen voor snelle beeldanalyse, en in de toekomst zul je het vast beter doen met dit soort puzzels.

Het paard staat in het venster.

horse2

DELEN