Koop jij weleens iets bij Aliexpress, iOffer of andere webshops uit China? Dan ga je dit nieuws verschrikkelijk vinden!

0
1280

Wie weleens iets bestelt bij Aliexpress, ioffer, Alibaba of andere chinese webshops kan binnenkort weleens schrikken van de prijzen die betaalt moeten worden. De Europese Commissie wil namelijk ook belasting (BTW) gaan heffen op alle pakketten die buiten de Europese Unie komen. Dit betekent dat jouw nieuwe schoenen, jurkjes, tassen, horloges, speelgoed, telefoonhoesjes of sieraden straks zelf duurder kunnen zijn dan in een winkel in Nederland (!)

Lees ook  Deze vrouw blijft de spot drijven met foto’s van beroemdheden – haar laatste foto’s zijn hilarisch!

De regel nu is dat als pakketjes een netto waarde minder dan 22 euro hebben dan hoeven erg geen belastingen over worden betaald, De europese commissie wil hier nu een eind aan maken.

Volgens een schatting komen er ieder jaar tussen de 140 en 160 miljoen pakketjes de EU binnen waar geen belasting over betaald wordt. De veranderingen worden pas doorgevoerd als het Europarlement en de lidstaten akkoord zijn.

Lees ook  Haar vader schreef een brief toen ze geboren was, 20 jaar later leest ze hem en barst in huilen uit.

Wat vind jij van deze ontwikkeling? Geef het aan in de reacties!

Vergeet ons niet leuk te vinden:
DELEN