Gierige rijke zakenmannen wilden haar huis kopen, maar deze 86-jarige hield voet bij stuk. Wie het laatst lacht, lacht het best!

0
1383

Edith Macefield is wat je noemt een harde dame. De inmiddels overleden vrouw heeft een heldhaftig leven geleid.

Eerst studeerde ze Frans en Engels, en besloot daarna het leger in te gaan. Maar toen werd er ontdekt dat ze nog geen 18 was, en werd naar huis gestuurd. Ze besloot te verhuizen naar de Verenigde Staten, waar ze de rest van haar leven zou wonen. 60 jaar lang heeft ze in hetzelfde huis gewoond, en niemand zou dat huis van haar afnemen. En geloof me, dat hebben ze met man en macht geprobeerd! Investeerders begonnen haar hele buurt op te kopen. De buurt waar ze woonde zou omgebouwd worden tot een enorm winkelcentrum.

verkopen

Maar de toen 86-jarige Macefield ging nergens heen. Eerst boden de investeerders honderdduizenden Dollars, en uiteindelijk zelfs 1 miljoen Dollar!

Ze weigerde ieder bod. De investeerders besloten het winkelcentrum precies om haar huis heen te bouwen. Maar wat niemand had verwacht, was dat Macefield een goede vriend zou maken.

Barry Martin was toen der tijd de leidinggevende over het project. Hij ging iedere dag even bij haar langs om te kijken hoe het ging, waarna ze al snel goede vrienden werden. Toen Edith werd vastgesteld met kanker, nam Barry de zorg van haar over.

“Ze wilde niet in een verzorgingstehuis terechtkomen,” zei Martin. “Ze wilde persé in het huis blijven waar ze was opgegroeid. Daarom besloot ik haar persoonlijk te verzorgen.”

Edith overleed in 2008. Ze liet de rechten van haar huis in Martin’s handen. Hij wist dat hij het juiste moest doen. Het huis bleef precies waar het stond, hoe lastig het ook was voor de projectontwikkelaars. In 2015 werd het huis afgestaan aan het goede doel, voor mensen die het het meest konden gebruiken.

DELEN