Haar familie gooide de vrouw als overbodige rommel op straat. Ondervoed en verzwakt lag ze langs de weg op de dood te wachten.

0
2692

Ouders besteden veel tijd, liefde en aandacht aan hun kinderen. Soms geven ze zelfs hun carrière voor hen op. Ze blijven thuis om voor hen te zorgen en op te voeden. De meeste kinderen waarderen dat en betalen het terug door hen te verzorgen wanneer ze oud en zwak zijn.

Er zijn echter ook mensen die geen tijd aan de verzorging van hun zieke moeder of vader willen besteden. Ze willen zich gewoon van hen ontdoen, en niet worden herinnerd aan wie hen ter wereld heeft gebracht en niet erkennen dat ze in de laatste jaren van hun leven op zijn minst een beetje aandacht verdienen.


homeless


Dit geval uit India laat zien dat sommige mensen gewoon harteloos zijn. Ze hebben geen geweten en geen enkel respect voor anderen. Een of ander harteloos monster gooide een oude vrouw zonder geld, voedsel of water op straat. Ze was veroordeeld tot een langzame dood, en als niemand zich haar lot had aangetrokken, zou ze nu waarschijnlijk niet meer in leven zijn. Kijk eens wat de persoon die haar zag beschreef.
Toen ik op reis was van Khargone naar Madhya Pradesh, zag ik een afschuwwekkende situatie. Een oude vrouw lag op de grond in de buurt van het District Govt Hospital. In eerste instantie aarzelde ik of ik haar zou helpen of niet. Ik dacht dat ze geestelijk ziek was. Maar toen ik haar situatie zag moest ik iets doen. Ik liep naar haar toe en vroeg of ik iets te eten kon kopen voor haar. Ze knikte naar mij, dus ik haalde iets voor haar.

abandoned-elderly-woman


De volgende avond deed ik hetzelfde. Ik was bang wat er met haar zou gebeuren toen ik na twee dagen terug kwam van het werk. Op 6 september heb ik contact opgenomen Amarjeet Singh Sudan.

Ga naar de volgende pagina om te weten te komen wat er met de oude vrouw gebeurd is. 

abandoned-elderly-woman1

Een maatschappelijk werker vroeg me om meer informatie en foto’s om de situatie te beschrijven. Tegen de middag kreeg ik een bevestiging dat er een bed voor haar was in een verpleeghuis. Maar eerst werd ze naar het ziekenhuis gebracht omdat ze erg zwak en ondervoed was.

abandoned-elderly-woman0


Dat duurde niet langer dan 12 uur. Ik realiseerde me dat het eerste moment dat ik besloot haar te helpen het belangrijkste was. Er zal altijd wel iemand zijn die hulp nodig heeft. Je hoeft alleen maar de eerste te zijn om er iets aan te veranderen. Later trokken ook twee tieners zich haar lot aan en wilden haar steunen. Alleen wisten ze helaas niet hoe ze dat moesten doen. Ze vertelde me dat haar familie haar hier had achtergelaten om te sterven. 

people-on-the-streetpeople-on-the-street1

DELEN