Word jij ook vaak in de nacht wakker op hetzelfde tijdstip? Het zal je verbazen wat dit allemaal kan betekenen!

0
1727

Er zijn interne systemen en klokken die inherent zijn aan de mens. Deze ingebouwde klokken helpen bij het regelen van onze lichaamsfuncties.

Ons geestelijk welzijn en lichamelijke gezondheid zijn direct met elkaar verbonden.Traditionele Chinese medicinale methoden besteden veel aandacht aan de patronen van energie plaatsing en beweging aan verschillende gebieden van het lichaam op verschillende tijdstippen. Als je consequent wakker wordt op dezelfde tijden kan dit betekenen dat een deel van je energie wordt geblokkeerd of verkeerd wordt geregeld. Dit verstoort onze natuurlijke balans.

slapen1

De verschillende tijden en wat ze betekenen:

Tussen 11 uur s’avonds en 1 uur s’nachts:
Als het vaak voorkomt dat je tussen deze tijden wakker wordt kan dat betekenen dat je wrok bij de draagt. Dit is namelijk de periode waarin goede positieve energie wordt overgezet in negatieve energie.

Denk hierbij aan ‘Ying’ en ‘Yang’. Yang energie is ontzettend actief. Je lichaam hoort deze energie te bewaren tot de volgende dag. Versterk de liefde voor jezelf en de waardering voor anderen. Blijf zo kalm mogelijk en probeer energie te besparen.

Ook kan het zijn dat je teveel slechte vetten en/of oliën hebt binnengekregen.

Tussen 1 uur en 3 uur s’nachts:
Dit is een cruciaal moment in de nacht. Het lichaam ontgift je van slechte stoffen en vernieuwd het met goede stoffen. Je lever is bezig met het afbreken van giftige stoffen en het vrijgeven van toxines, terwijl het ook bezig is met het maken van nieuw vers bloed.

Wakker worden in deze tijd is normaal gesproken een indicatie van woede, frustratie en negatieve gevoelens.

Tussen 3 en 5 uur s’nachts:
Dit is in de tijd dat je longen in reparatie zijn en je lichaam zuurstof aanmaakt. Zorg ervoor dat je warm genoeg blijft om de lichaamsfuncties te vergemakkelijken. Als je wakker wordt rond deze tijd probeer dan verschillende ademhalingsoefeningen. Problemen met de ademhaling en longen zijn vaak gerelateerd aan pijn en verdriet.

Tussen 5 en 7 uur s’ochtends:
In deze periode worden gifstoffen uit het lichaam verwijderd.

Dus als je vaak wakker wordt rond deze tijden kan het duiden op een slechts dieet, of dat je simpelweg te laat en te veel hebt gegeten.

DELEN