Iets sloeg op zijn achterhoofd. 10 dagen later kijkt hij naar zijn lichaam en kan zijn tranen niet bedwingen.

0
2437

Sergey Kutovoy uit Achangelsk in Rusland herinnert zich 13 april 2013 nog alsof het gisteren was. Hij was toen 17 jaar oud en onderweg naar huis. Hij was in gedachten verzonken en droomde van een betere toekomst. Sergey was ongelukkig over zijn uiterlijk en vooral over zijn gewicht. Hij woog 140 kg. Hij droomde ervan om te winnen met zijn hockeyteam, een droomlichaam te krijgen en door meisjes aantrekkelijk gevonden te worden. Maar het lot had andere plannen met hem …

man1

Toen hij de straat overstak, zag hij het gevaar niet. Plotseling voelde hij een klap op het achterhoofd. Een auto had de jongeman aangereden en hem 15 meter verder tegen een lantaarnpaal geslingerd. “Ik keek achterom en zag mijn been. Het was verminkt en van mijn lichaam afgerukt. Op dat moment voelde ik geen pijn of angst”, herinnert Sergey zich.

man2

Sergey lag na dit vreselijke ongeluk een volle week in coma. De dokters konden zijn been niet redden. 9 maanden lang moest hij in het ziekenhuis verblijven: “Ik at en ik at. Ik maakte me geen zorgen meer over mijn uiterlijk. Ik wilde alleen maar overleven. Ik lag de hele tijd in bed en kon me nog nauwelijks bewegen.”

man3

Toen Sergey eindelijk naar huis kon, dacht iedereen dat hij in een depressie zou verzinken. Maar de jongeman verraste iedereen. Hij had zijn hele leven voor zich en het verlies van zijn been zou hem niet verhinderen zijn dromen na te jagen.

Zoals zovele steden in Rusland zijn deze niet echt vriendelijk voor gehandicapten. Sergey merkte dat hij sterke spieren nodig had om zich in de stad te verplaatsen. Het was onmogelijk voor Sergey om met een rolstoel naar de gym te gaan. Dus vroeg hij zijn ouders om een fitnesstoestel te kopen, zodat hij thuis zou kunnen trainen.

Сегодня была ночь, которая окончательно расставила все по своим места. Заставила задуматься. Лично для себя я вынес одну суть. Весь этот спорт, диеты, правильный образ жизни – это фейк, если ты не понимаешь для чего ты это делаешь. Я занимался фейком до сегодняшнего дня😏Я развиваюсь для одного.. для своего будущего – это ребенок, любимая жена и вклад в мировое общество в виде правильного и человечного поколения ☺️♥️ Но у каждого свое мнение на этот счёт, можете закидать меня камнями, но я безумно рад что именно эта истина открылась мне)))

A video posted by Сега Кутовой, 20 лет. 🦁 (@sega_kutove) on

De man die het ongeval veroorzaakte werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van anderhalf jaar en een schadevergoeding van 22.000 euro. Maar een maand na zijn veroordeling overleed de man aan kanker. “We hebben het geld nooit gezien. Ik wilde het ook niet aan de erfgenamen vragen, want zij zijn hier tenslotte niet verantwoordelijk voor”, vertelt Sergey.

Zijn familie is echter niet rijk en moest al veel geld aan de behandeling van Sergey uitgeven. Ondertussen spaart Sergey zo goed en kwaad als het kan voor een beenprothese.

Когда-нибудь я встану на обе ноги и ты будешь идти рядом, крепко сжимая мою ладонь

A photo posted by Сега Кутовой, 20 лет. 🦁 (@sega_kutove) on

2 jaar na het ongeval kan de familie nauwelijks geloven hoe zeer Sergey veranderd is. De jongeman had niet alleen zijn droomlichaam gekregen, maar zijn leven totaal over een andere boeg gegooid.

Тернии, тернии, тернии, но когда же уже звезды… 🙏🏻

A photo posted by Сега Кутовой, 20 лет. 🦁 (@sega_kutove) on

Sergey is vandaag een heuse ster op Instagram. Hij heeft ondertussen 100.000 volgers die zijn transformatie op de voet volgden. Hij verdient zijn geld als model voor een sportmerk. Zijn grote droom is om aan de Paralympics deel te nemen. “Ik verloor mijn been, maar niet mezelf”, vertelt hij.

Я читал множество литературных книг на тему смысла жизни, нашего существования, одно время думал, что все тленно, и смысла в бытие нет, сложно осознать это, но я нашёл смысл именно для себя! Если жизнь дана, то нужно прожить её максимально в своё удовольствие, и никто этому не помеха, все ограничения в нашей голове, все законы, правила, норма придумали те же люди, но не все люди одинаковы и ни всем они подходят. Не делай то, что требуют – делай, что душа просит! Раньше во мне была такая черта – я осуждал людей, которые жили не так как я, они были хуже, теперь же понимаю каждому своё и каждый сам вправе решать, что нужно ему. Все так же другие, но теперь они не хуже ❤️🙈 Люби, гуляй, живи 😽

A photo posted by Сега Кутовой, 20 лет. 🦁 (@sega_kutove) on

Sergey heeft ondertussen vele vrienden, houdt van sport en wandelen, en zelfs dansen doet hij geregeld. Hij geniet zichtbaar van elke beweging die hij kan maken. En ja, hij speelt ook hockey, ook al is het een beetje anders dan hij in zijn jeugd had voorgesteld.

man4

Een verschrikkelijk ongeval veranderde voorgoed het leven van deze jongen. Maar ondertussen weet hij het leven wel meer te waarderen. Hij laat geen enkele dag zomaar voorbijgaan. Wat een inspiratiebron!

DELEN