Haar vader dacht dat het resten van de placenta waren. Maar wanneer hij het hoofdje van zijn baby waste, zag hij iets vreemd.

0
2475

Christie Puyk en haar echtgenoot Keith Miller wonen in Melbourne in Australië. Toen ze te horen kregen dat ze zwanger waren, waren ze uiteraard dolgelukkig. Hun dochter Michaella werd precies op kerstdag van vorig jaar geboren, maar wat een normale bevalling zou worden, veranderde al snel in een nachtmerrie.

Toen het kleintje geboren werd, zag Keith dat ze iets op haar hoofdje had. “Ik dacht dat het resten van de moederkoek waren”, zei hij. “Maar toen ik haar hoofdje schoonmaakte, zag ik zo haar hersenen zitten.”

Michaella werd geboren met een gat van 10 op 4 centimeter in haar hoofdje. De dokters brachten haar meteen over naar de afdeling intensieve zorgen. De paniek nam de overhand bij de nog jonge ouders.

baby1

Ze begrepen er niets van. De zwangerschap was perfect verlopen en niets wees erop dat Michaella niet gezond geboren zou worden.

Bleek dat Michaella geboren werd met aplasie cutis congenita, een ziekte waarbij de huid niet helemaal gevormd wordt, vooral op het hoofd. Deze zeldzame aandoening komt voor bij amper 1 op 100.000 geboortes.

baby2

Toen het kleintje amper 22 uur oud was, moest het al een risicovolle huidtransplantatie ondergaan. Er werd huid genomen van haar rug om haar hersenen af te dekken. In februari van dit jaar onderging ze een tweede operatie. Vandaag is het gat in het hoofd van Michaella nog zo groot als een golfbal. Als ze twee jaar oud is, moet bekeken worden of er een nieuwe operatie nodig is. Ondertussen moet het meisje zich wel goed beschermen en een helm dragen. Elke klap kan immers fataal zijn.

baby3

We wensen deze kleine schat veel beterschap toe!

DELEN