De 3-jarige ziet zijn vader op de grond instorten en rent naar de koelkast. Wat hij daar uithaalt, redt zijn leven.

0
1693

De driejarige Lenny-George Jones woont met zijn ouders Emma en Mark in Manchester. Vader Mark lijdt aan diabetes type 1 en moet zich vier keer per dag met insuline inspuiten. Op een avond gaat mama Emma even naar haar moeder die om de hoek woont en laat Lenny alleen bij papa. Maar in deze korte tijd daalt de bloedsuikerspiegel van Mark gevaarlijk laag en hij stort op de keukenvloer in. Zijn driejarige zoon schiet meteen in actie: hij loopt naar de koelkast en haalt een yoghurt voor papa. Omdat hij niet meteen een lepel vindt, haalt hij een plastic mesje uit zijn speelgoedkeukentje. Dan trippelt de jongen naar zijn vader op de vloer en begint hem te eten te geven.

“Ik was een halfuurtje weggeweest en toen ik terugkwam lagen ze beiden op de sofa”, vertelt Emma. “Lenny zei me: ik heb papa gered!” en Mark bevestigde dit meteen.” Maar het kleintje weet nog geeneens wat diabetes is: “Hij heeft wellicht gezien hoe we altijd iets uit de koelkast halen als het niet goed met hem gaat – meestal is dat dan yoghurt”, legt de moeder uit. “Het is zo’n attente en lieve jongen.” En op de koop toe nog een held ook!

DELEN