Op haar 18e verjaardag bekent ze haar moeder dat ze s*ksueel misbruikt werd. De dag erna explodeert haar maag.

0
2485

De dag dat Amy Oestreicher uit Connecticut in de VS 18 jaar werd, vertelde ze aan haar moeder wat ze al maanden geheim had gehouden: iemand misbruikte haar al zes maanden lang. De droom van Amy was om als actrice in de wereld van de musicals aan het werk te gaan en ze nam al enige tijd lessen bij een beroemde muziekleraar. Maar terwijl Amy goede resultaten haalde, leed ze al die tijd in stilte van een anonieme misbruiker.

maag1

Ondertussen kreeg Amy vreselijke buikpijn die maar niet over wilde gaan. Nadat de dokter haar verzekerd had dat het alleen maar gassen waren, “ontplofte” de maag van Amy.

maag2

Op amper twee weken voordat ze zou afstuderen, belandt Amy in een diepe coma. Toen het meisje geopereerd werd, troffen de dokters een grote hoeveelheid vloeistof in haar maag aan. Blijkbaar was haar spijsverteringsstelsel “dood” y haar darmen waren helemaal zwart geworden. Amy werd zes maanden later wakker uit de coma, maar ze kreeg vreselijk nieuws te horen: ze had geen maag meer. Eten of drinken zou haar letterlijk doden. Zo gingen er zes jaar voorbij dat Amy de ene operatie na de andere moest ondergaan in de hoop ooit terug te kunnen eten of drinken.

maag3

Ondertussen bleef ze echter wel haar droom najagen. Na haar dertiende operatie mocht ze meedoen in de musical Oliver en kon ze zelfs haar eerste maaltijd (een wafel) eten! De dokters zeiden haar echter dat ze slechts eenmaal om de zoveel maanden zou mogen eten.

maag4

Op een dag, zes jaar nadat ze haar eerste levensreddende operatie onderging, was ze het beu om altijd dorst te hebben en nam ze een slokje van een fles water. Tot haar grote vreugde stelde ze vast dat er niets gebeurde! Eindelijk kon ze terug gewoon eten en drinken. En ook haar andere grote droom om een eigen musical te regisseren kwam uit. Amy bleef ook op relationeel gebied niet bij de pakken zitten want ze schreef zich in op een datingsite en zo leerde ze Brandon Thetford kennen. En nog geen vier maanden later trouwden ze!

maag5

Amy vraagt zich vaak af hoe haar leven geweest zou zijn, moest haar maag niet ontploft geweest zijn. Zeker is dat ze in dat geval haar huidige echtgenoot met wie ze nu zo gelukkig is niet had leren kennen.

DEEL dit opmerkelijke verhaal met je vrienden!

DELEN